Stel je abonnement samen
Verandert er iets in je agenda? Geen probleem! Je abonnement pauzeren, overslaan of stoppen kan elke week. Wij passen ons aan jouw leven aan.
Flexitarisch
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Kip stroganoff met basilicum stamp
Een verfijnd en klassiek gerecht vol smaak. De verschillende paddenstoelen bak ik kort op een hete plaat en stoof ik daarna met uien, knoflook en karwijzaad. De geroosterde kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren) gaat door de saus, die met wat crème fraîche een frisse twist heeft. Samen met de frisse aardappelstamp is dit een gerecht om van te genieten.
Karwijzaad geeft een specifieke smaak aan de stroganoff en wordt veel gebruikt in de Russische keuken.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), champignons, snijbonen, rode paprika, kastanje champignons, prei, witte ui, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, aardappel, verse basilicum, peterselie, rozemarijn, tijm, foelie, gerookt paprikapoeder, karwijzaad, paprikapoeder, crème fraîche, melk, dijonmosterd, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, balsamico azijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de kip stroganoff met aardappelstamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip stroganoff met de aardappelstamp afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 489 kJ (116 kcal) |
Vet | 6.3 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 8.1 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 9 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Pasta bolognese
Deze Italiaanse bolognesesaus staat uren op het vuur en maak ik van tomaat, veel verse groenten, Italiaanse kruiden en goede kwaliteit rundergehakt (2 sterren beter leven). Zo trekken alle smaken goed door en wordt de saus heerlijk zacht. Ik serveer de bolognese met volkoren pasta.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, courgette, witte ui, prei, wortel, bleekselderij, knoflook, verse basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, venkelzaad, Parmezaanse kaas, volkoren penne pasta, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, selderij.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pasta bolognese losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta bolognese afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 615 kJ (146 kcal) |
Vet | 5.4 g |
waarvan verzadigd | 1.9 g |
Koolhydraten | 14.9 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 8.6 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Cassoulet van witte bonen en worst
Waan je in een Franse brasserie met dit authentieke maal met Nederlandse knipoog. Ik bak de verse worst aan en snijd ze dan in stukjes. De worsten stoven daarna mee samen met witte boontjes, spekjes, wortel, laurier en rozemarijn. Verder doe ik er extra groenten door zoals gesmoorde courgette en prei, zodat het een groenterijk gerecht is!
Cassoulet is een regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées en bevat naast bonen en vlees ook veel groenten zoals prei en wortel.
Dit gerecht bevat Bacon, Verse venkelworst (varkensvlees, zeezout, venkelzaad, zwarte peper, knoflook, citroensap, cayenne peper, nootmuskaat, zoete paprika), prei, witte ui, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, verse rozemarijn, tijm, witte bonen, foelie, laurierblad, nootmuskaat, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat selderij, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de cassoulet losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de cassoulet afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 442 kJ (105 kcal) |
Vet | 5 g |
waarvan verzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 7.6 g |
Voedingsvezel | 3.7 g |
Eiwitten | 6.5 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Veggie Tex-Mex lasagne
Deze Tex-Mex lasagne bouw ik op met laagjes saus die ik afwissel met tortilla's. De saus maak ik van voedzame linzen, geroosterde paprika, aubergine, kidneybonen en tomaat. Bovenop komt een dun laagje crème fraîche en belegen kaas. Alles bij elkaar is dit een heerlijke maaltijd en iedereen thuis is er dol op. Eet smakelijk!
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, rode paprika, witte ui, bosui, knoflook, groene linzen, kidneybonen, chilipoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, oregano, soft tortilla (bevat gluten), cacao, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm hierna onafgedekt voor 5 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 308 kJ (73 kcal) |
Vet | 1.5 g |
waarvan verzadigd | 0.3 g |
Koolhydraten | 11 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Moussaka
Moussaka is ook heel lekker zonder vlees! Deze versie maak ik uiteraard met veel geroosterde aubergine en daarnaast courgette, zoete tomaat en gestoofde kruidige bruine linzen met verse feta. Erbovenop komt een licht gekruide bechamel met Parmezaanse kaas.
Het woord 'moussaka' betekent 'fris' in het Arabisch. Dit omdat in het Midden-Oosten moussaka ook vaak koud wordt gegeten.
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, courgette, witte ui, knoflook, aardappel, bruine linzen, kaneel, nootmuskaat, oregano, piment, rozemarijn, tijm, feta van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, Parmezaanse kaas, melk, roomboter, tarwebloem, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de moussaka losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de moussaka afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 482 kJ (115 kcal) |
Vet | 5.3 g |
waarvan verzadigd | 2.8 g |
Koolhydraten | 9.7 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 5.2 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Indiase pompoen kokoscurry
Weer een gerecht uit de enorm veelzijdige Indiase keuken. Deze licht pittige curry (dhansak) combineert verschillende soorten linzen met groenten als pompoen en spinazie. Ik maak een traditionele dhansak masala met zoete geroosterde specerijen en ik voeg tamarinde toe als zure tegenhanger. Kokosmelk maakt de curry extra romig. Erbij krijg je een crunchy meergranen roti paratha.
Dhansak is een populair gerecht uit de Parsi gemeenschap in India. Het is een mix van invloeden vanuit de Gujarati en Perzische keuken. 'Dhan' betekent iets als peulvrucht en 'sak' verwijst naar groente.
Dit gerecht bevat Pompoen, spinazie, tomaten, rode ui, knoflook, rawitt peper, rode peper, verse gember, koriander, rode linzen, toor dahl (gele linzen), groene kardemom, kaneel, kasuri methi (gedroogd fenegriekblad), komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, steranijs, zwart mosterdzaad, zwarte kardemom, meergranen roti paratha (tarwebloem), tamarinde, tomatenpuree, kokosmelk, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, mosterd.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de curry losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste minuut de paratha mee, deze wordt niet krokant in de magnetron.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de curry afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 2 minuten de paratha onafgedekt mee Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 432 kJ (103 kcal) |
Vet | 4.2 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 11.7 g |
Voedingsvezel | 2.7 g |
Eiwitten | 3.6 g |
Zout | 0.1 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Gevulde portobello 'Asian Style'
Wat een verrassend gerecht van mijn kok Sabien! De verfijnde smaken van Japan samen met Europese invloeden maken dit gerecht spannend en rijk. De geroosterde portobello (1 pp) serveren we met gestoofde linzen, rode biet en mozzarella, aangemaakt met sesamolie en rijstazijn. Erbij krijg je een portie gemengde groenten, zoals gebakken paddenstoelen, courgette en spinazie, die we op smaak brengen met verse gember en limoen. Lekkere smaken en lekker gezond!
Door de warme linzen doe ik een dressing met rijstazijn. Dat is een Japans ingrediënt, gemaakt van rijstwijn.
Dit gerecht bevat Courgette, rode biet, haricots verts, champignons, kastanje champignons, witte ui, bladspinazie, shiitake, knoflook, portobello, rode peper, citroen, limoensap, verse gember, koriander, zwarte beluga linzen, laurierblad, sesamolie, mozzarella, dijonmosterd, gembersiroop, glutenvrije sojasaus, suiker, extra vergine olijfolie, rijstazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de portobello (ligt onderop) met vulling en groenten losjes afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de portobello (ligt onderop) met vulling en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon), tot 25 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 428 kJ (102 kcal) |
Vet | 4.6 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Koolhydraten | 8.3 g |
Voedingsvezel | 3.3 g |
Eiwitten | 5.3 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Kip stroganoff met basilicum stamp
Een verfijnd en klassiek gerecht vol smaak. De verschillende paddenstoelen bak ik kort op een hete plaat en stoof ik daarna met uien, knoflook en karwijzaad. De geroosterde kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren) gaat door de saus, die met wat crème fraîche een frisse twist heeft. Samen met de frisse aardappelstamp is dit een gerecht om van te genieten.
Karwijzaad geeft een specifieke smaak aan de stroganoff en wordt veel gebruikt in de Russische keuken.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), champignons, snijbonen, rode paprika, kastanje champignons, prei, witte ui, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, aardappel, verse basilicum, peterselie, rozemarijn, tijm, foelie, gerookt paprikapoeder, karwijzaad, paprikapoeder, crème fraîche, melk, dijonmosterd, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, balsamico azijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de kip stroganoff met aardappelstamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip stroganoff met de aardappelstamp afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 489 kJ (116 kcal) |
Vet | 6.3 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 8.1 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 9 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Pasta bolognese
Deze Italiaanse bolognesesaus staat uren op het vuur en maak ik van tomaat, veel verse groenten, Italiaanse kruiden en goede kwaliteit rundergehakt (2 sterren beter leven). Zo trekken alle smaken goed door en wordt de saus heerlijk zacht. Ik serveer de bolognese met volkoren pasta.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, courgette, witte ui, prei, wortel, bleekselderij, knoflook, verse basilicum, oregano, tijm, rozemarijn, venkelzaad, Parmezaanse kaas, volkoren penne pasta, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, selderij.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pasta bolognese losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta bolognese afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 615 kJ (146 kcal) |
Vet | 5.4 g |
waarvan verzadigd | 1.9 g |
Koolhydraten | 14.9 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 8.6 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Cassoulet van witte bonen en worst
Waan je in een Franse brasserie met dit authentieke maal met Nederlandse knipoog. Ik bak de verse worst aan en snijd ze dan in stukjes. De worsten stoven daarna mee samen met witte boontjes, spekjes, wortel, laurier en rozemarijn. Verder doe ik er extra groenten door zoals gesmoorde courgette en prei, zodat het een groenterijk gerecht is!
Cassoulet is een regionale specialiteit van de Midi-Pyrénées en bevat naast bonen en vlees ook veel groenten zoals prei en wortel.
Dit gerecht bevat Bacon, Verse venkelworst (varkensvlees, zeezout, venkelzaad, zwarte peper, knoflook, citroensap, cayenne peper, nootmuskaat, zoete paprika), prei, witte ui, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, verse rozemarijn, tijm, witte bonen, foelie, laurierblad, nootmuskaat, tomatenpuree, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat selderij, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de cassoulet losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de cassoulet afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 442 kJ (105 kcal) |
Vet | 5 g |
waarvan verzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 7.6 g |
Voedingsvezel | 3.7 g |
Eiwitten | 6.5 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Veggie Tex-Mex lasagne
Deze Tex-Mex lasagne bouw ik op met laagjes saus die ik afwissel met tortilla's. De saus maak ik van voedzame linzen, geroosterde paprika, aubergine, kidneybonen en tomaat. Bovenop komt een dun laagje crème fraîche en belegen kaas. Alles bij elkaar is dit een heerlijke maaltijd en iedereen thuis is er dol op. Eet smakelijk!
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, rode paprika, witte ui, bosui, knoflook, groene linzen, kidneybonen, chilipoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, oregano, soft tortilla (bevat gluten), cacao, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Verwarm hierna onafgedekt voor 5 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 308 kJ (73 kcal) |
Vet | 1.5 g |
waarvan verzadigd | 0.3 g |
Koolhydraten | 11 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 3 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Moussaka
Moussaka is ook heel lekker zonder vlees! Deze versie maak ik uiteraard met veel geroosterde aubergine en daarnaast courgette, zoete tomaat en gestoofde kruidige bruine linzen met verse feta. Erbovenop komt een licht gekruide bechamel met Parmezaanse kaas.
Het woord 'moussaka' betekent 'fris' in het Arabisch. Dit omdat in het Midden-Oosten moussaka ook vaak koud wordt gegeten.
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, courgette, witte ui, knoflook, aardappel, bruine linzen, kaneel, nootmuskaat, oregano, piment, rozemarijn, tijm, feta van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, Parmezaanse kaas, melk, roomboter, tarwebloem, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de moussaka losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de moussaka afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 482 kJ (115 kcal) |
Vet | 5.3 g |
waarvan verzadigd | 2.8 g |
Koolhydraten | 9.7 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 5.2 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Indiase pompoen kokoscurry
Weer een gerecht uit de enorm veelzijdige Indiase keuken. Deze licht pittige curry (dhansak) combineert verschillende soorten linzen met groenten als pompoen en spinazie. Ik maak een traditionele dhansak masala met zoete geroosterde specerijen en ik voeg tamarinde toe als zure tegenhanger. Kokosmelk maakt de curry extra romig. Erbij krijg je een crunchy meergranen roti paratha.
Dhansak is een populair gerecht uit de Parsi gemeenschap in India. Het is een mix van invloeden vanuit de Gujarati en Perzische keuken. 'Dhan' betekent iets als peulvrucht en 'sak' verwijst naar groente.
Dit gerecht bevat Pompoen, spinazie, tomaten, rode ui, knoflook, rawitt peper, rode peper, verse gember, koriander, rode linzen, toor dahl (gele linzen), groene kardemom, kaneel, kasuri methi (gedroogd fenegriekblad), komijnzaad, korianderzaad, kruidnagel, kurkuma, laurierblad, steranijs, zwart mosterdzaad, zwarte kardemom, meergranen roti paratha (tarwebloem), tamarinde, tomatenpuree, kokosmelk, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, mosterd.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de curry losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste minuut de paratha mee, deze wordt niet krokant in de magnetron.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de curry afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 2 minuten de paratha onafgedekt mee Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 432 kJ (103 kcal) |
Vet | 4.2 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 11.7 g |
Voedingsvezel | 2.7 g |
Eiwitten | 3.6 g |
Zout | 0.1 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Gevulde portobello 'Asian Style'
Wat een verrassend gerecht van mijn kok Sabien! De verfijnde smaken van Japan samen met Europese invloeden maken dit gerecht spannend en rijk. De geroosterde portobello (1 pp) serveren we met gestoofde linzen, rode biet en mozzarella, aangemaakt met sesamolie en rijstazijn. Erbij krijg je een portie gemengde groenten, zoals gebakken paddenstoelen, courgette en spinazie, die we op smaak brengen met verse gember en limoen. Lekkere smaken en lekker gezond!
Door de warme linzen doe ik een dressing met rijstazijn. Dat is een Japans ingrediënt, gemaakt van rijstwijn.
Dit gerecht bevat Courgette, rode biet, haricots verts, champignons, kastanje champignons, witte ui, bladspinazie, shiitake, knoflook, portobello, rode peper, citroen, limoensap, verse gember, koriander, zwarte beluga linzen, laurierblad, sesamolie, mozzarella, dijonmosterd, gembersiroop, glutenvrije sojasaus, suiker, extra vergine olijfolie, rijstazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de portobello (ligt onderop) met vulling en groenten losjes afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de portobello (ligt onderop) met vulling en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon), tot 25 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 428 kJ (102 kcal) |
Vet | 4.6 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Koolhydraten | 8.3 g |
Voedingsvezel | 3.3 g |
Eiwitten | 5.3 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Stuffed Tex Mex Bell Peppers
Volgens de echte Tex Mex stijl bereid ik dit gerecht: eerst maak ik een kruidig rundergehaktmengsel (beter leven 2 sterren), ook wel Sloppy Joe genoemd. De geroosterde paprika's vul ik hiermee en thuis gratineer je deze 'peppers' met de goede kwaliteit cheddar die erop zit. Met klassieke rice & beans: verschillende soorten rijst, bonen, gebakken mais en lente ui, aangemaakt met een lichtpittige tamarinde en kurkuma dressing. Smakelijk eten!
Ik gebruik mature cheddar, dat is een pittige belegen kaas en anders dan we hier in Nederland vaak zien, licht van kleur.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaat, rode paprika, zoete aardappel, bladspinazie, gele biet, witte ui, knoflook, citroensap, kidneybonen, mais, zwarte bonen, bosui, tomatenpuree, zilvervliesrijst, basmatirijst, camargue rijst, cheddar kaas, honing, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), harissa, rozemarijn, kurkuma, piment, tabasco, paprikapoeder, komijn, laurierblad, tomatenketchup, glutenvrije sojasaus, tamarinde, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper en zout.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 590 kJ (140 kcal) |
Vet | 6.8 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 11.9 g |
Voedingsvezel | 1.9 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Frans vispotje
Klassiek Frans en lekker gezond is dit vispotje gevuld met verse vis (o.a. kabeljauw filet, zalm en garnaaltjes) en veel groenten. De room én het kleine beetje saffraan geeft dit gerecht een verfijnde smaak. Met zomerse venkelstamp.
Dit gerecht bevat Ansjovis, garnalen, Verse zalmfilet, verse zoutwater witvisfilet (kabeljauw, schol, koolvis), knolselderij, wortel, prei, venkel, witte ui, knoflook, aardappel, verse tijm, saffraan, venkelzaad, melk, room, dijonmosterd, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, schaaldieren, selderij, sulfiet, vis.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm vispotje en stamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm vispotje en stamp afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 410 kJ (98 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 8.6 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 5.4 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Maleisische kip curry
Eén van mijn favoriete curry's! Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), verse smaakmakers en specerijen als gember, geelwortel en citroengras, rode peper en knoflook trekken urenlang met kokosmelk, zodat er een niet te pittige en smaakvolle curry ontstaat. De blaadjes van de kaffirlimoen maken de curry fris. Erbij serveer ik een groentemix op smaak gebracht met vissaus en verse Thaise basilicum, gemengd met gestoomde basmati rijst en zilvervliesrijst.
Kaffir lime leaves, oftewel het blad van de kaffirlimoen, is heerlijk in Oosterse gerechten. Ik stoof het mee in deze curry.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), spitskool, sperziebonen, doperwten, witte ui, knoflook, rode peper, prei, wortel, bleekselderij, knolselderij, verse citroengras (sereh), geelwortel, gember, limoenblad enThaise basilicum, steranijs, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije sojasaus, vissaus, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, peper en zout, zonnebloemolie.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 519 kJ (124 kcal) |
Vet | 4.9 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 12.7 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 9.4 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Orzo met bloemkool en champignons
Orzo is rijstvormige pasta en ik kook hier graag mee. Deze keer maak ik een groenterijk gerecht met geroosterde bloemkool, gebakken kastanjechampignons, verse spinazie, tomaatjes en knapperige snijboontjes die ik meng met deze beetgare orzo. Ik bereid apart een rode uien, verse tijm & mosterdsaus die dit gerecht extra diepte geeft. Bovenop komt Parmezaanse kaas die thuis lekker op de orzo smelt tijdens het opwarmen. Geniet ervan!
Dit gerecht bevat Bloemkool, kastanje champignons, rode ui, cherry tomaat, snijbonen, spinazie, knoflook, verse tijm, Parmezaanse kaas, room, orzo pasta (tarwebloem), dijonmosterd, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de orzo losjes afgedekt of plastic deksel 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de orzo afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 332 kJ (79 kcal) |
Vet | 2.1 g |
waarvan verzadigd | 1.1 g |
Koolhydraten | 10.5 g |
Voedingsvezel | 1.8 g |
Eiwitten | 3.7 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
The famous chickpea stew
Dit hartige stoofpotje maak ik op basis van kokosmelk, kikkererwten en kurkuma voor een verleidelijke goudgele kleur. Op het laatst voeg ik broccoli, spinazie, paksoi en mais toe die ik lekker knapperig houd. Erbij krijg je een frisse yoghurt-munt saus en Libanees platbrood. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Alison Roman dat zo populair werd dat er gezegd wordt dat het internet erdoor ontplofte :) Het gerecht is anders dan op de foto.
Het gerecht van Alison Roman dat werd geplaatst op @nytimes, haalde meer dan 38,000 likes. Al gauw volgden duizenden mensen Alison om het stoofpotje na te maken.
Dit gerecht bevat Broccoli, boerenkool, paksoi, witte ui, knoflook, citroen, verse geelwortel, gember, munt, kikkererwten, maïs, chili flakes, komijnzaad, kurkuma, Griekse yoghurt, platbrood, baking soda, kokosmelk, santen (kokoscrème), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof met plastic deksel los erop, of met plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood onafgedekt voor 20-30 seconden. Serveer met de yoghurtsaus (koud).
Oven 200°C 15-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2-3 minuten het platbrood erbij. Serveer met de yoghurtsaus. Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 526 kJ (125 kcal) |
Vet | 6.3 g |
waarvan verzadigd | 4.1 g |
Koolhydraten | 11.8 g |
Voedingsvezel | 2.8 g |
Eiwitten | 4.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Groentelasagne met mozzarella
Deze lasagne zit vol lekker veel klein gesneden groenten, verstopt in de saus. De linzen stoof ik gaar in de saus en geven een extra bite, vezels en eitwitten aan het gerecht. Bovenop een laagje van mijn bechamelsaus met mozzarella. Smakelijk eten!
Dit gerecht bevat Tomaten, wortel, bleekselderij, witte ui, courgette, paprika, knoflook, verse oregano, rozemarijn, tijm, groene linzen, jeneverbes, kruidnagel, nootmuskaat, oregano, tijm, rozemarijn, mozzarella, melk, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), roomboter, tarwebloem, peper en zout.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt 4-5 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Verwarm hierna onafgedekt voor 5-10 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 459 kJ (109 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 12.8 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie tjap tjoy
Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige groenten, gebakken en gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de wilde rijstmix, waar ik geroosterde klapper (kokosrasp) en cashewnoten door meng. 100% plantaardig (veganistisch).
Ik wok alle groenten samen met een zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
Dit gerecht bevat Tempeh, komkommer, wortel, champignons, rode paprika, taugé, gedroogde Chinese paddenstoelen (shiitake), knoflook, rode peper, bosui, verse gember, gochugaru (Koreaanse chili flakes), cashewnoten, klapper (gemalen kokos), basmatirijst, wilde rijst, zilvervliesrijst, Chinese rijstwijn (bevat gluten), glutenvrije ketjap manis, glutenvrije sojasaus, sambal badjak, maizena, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, noten, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de tjap tjoy met de rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 528 kJ (126 kcal) |
Vet | 5.2 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Stuffed Tex Mex Bell Peppers
Volgens de echte Tex Mex stijl bereid ik dit gerecht: eerst maak ik een kruidig rundergehaktmengsel (beter leven 2 sterren), ook wel Sloppy Joe genoemd. De geroosterde paprika's vul ik hiermee en thuis gratineer je deze 'peppers' met de goede kwaliteit cheddar die erop zit. Met klassieke rice & beans: verschillende soorten rijst, bonen, gebakken mais en lente ui, aangemaakt met een lichtpittige tamarinde en kurkuma dressing. Smakelijk eten!
Ik gebruik mature cheddar, dat is een pittige belegen kaas en anders dan we hier in Nederland vaak zien, licht van kleur.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaat, rode paprika, zoete aardappel, bladspinazie, gele biet, witte ui, knoflook, citroensap, kidneybonen, mais, zwarte bonen, bosui, tomatenpuree, zilvervliesrijst, basmatirijst, camargue rijst, cheddar kaas, honing, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), harissa, rozemarijn, kurkuma, piment, tabasco, paprikapoeder, komijn, laurierblad, tomatenketchup, glutenvrije sojasaus, tamarinde, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper en zout.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 590 kJ (140 kcal) |
Vet | 6.8 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 11.9 g |
Voedingsvezel | 1.9 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Frans vispotje
Klassiek Frans en lekker gezond is dit vispotje gevuld met verse vis (o.a. kabeljauw filet, zalm en garnaaltjes) en veel groenten. De room én het kleine beetje saffraan geeft dit gerecht een verfijnde smaak. Met zomerse venkelstamp.
Dit gerecht bevat Ansjovis, garnalen, Verse zalmfilet, verse zoutwater witvisfilet (kabeljauw, schol, koolvis), knolselderij, wortel, prei, venkel, witte ui, knoflook, aardappel, verse tijm, saffraan, venkelzaad, melk, room, dijonmosterd, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, schaaldieren, selderij, sulfiet, vis.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm vispotje en stamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm vispotje en stamp afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 410 kJ (98 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 8.6 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 5.4 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Maleisische kip curry
Eén van mijn favoriete curry's! Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), verse smaakmakers en specerijen als gember, geelwortel en citroengras, rode peper en knoflook trekken urenlang met kokosmelk, zodat er een niet te pittige en smaakvolle curry ontstaat. De blaadjes van de kaffirlimoen maken de curry fris. Erbij serveer ik een groentemix op smaak gebracht met vissaus en verse Thaise basilicum, gemengd met gestoomde basmati rijst en zilvervliesrijst.
Kaffir lime leaves, oftewel het blad van de kaffirlimoen, is heerlijk in Oosterse gerechten. Ik stoof het mee in deze curry.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), spitskool, sperziebonen, doperwten, witte ui, knoflook, rode peper, prei, wortel, bleekselderij, knolselderij, verse citroengras (sereh), geelwortel, gember, limoenblad enThaise basilicum, steranijs, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije sojasaus, vissaus, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, peper en zout, zonnebloemolie.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 519 kJ (124 kcal) |
Vet | 4.9 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 12.7 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 9.4 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Orzo met bloemkool en champignons
Orzo is rijstvormige pasta en ik kook hier graag mee. Deze keer maak ik een groenterijk gerecht met geroosterde bloemkool, gebakken kastanjechampignons, verse spinazie, tomaatjes en knapperige snijboontjes die ik meng met deze beetgare orzo. Ik bereid apart een rode uien, verse tijm & mosterdsaus die dit gerecht extra diepte geeft. Bovenop komt Parmezaanse kaas die thuis lekker op de orzo smelt tijdens het opwarmen. Geniet ervan!
Dit gerecht bevat Bloemkool, kastanje champignons, rode ui, cherry tomaat, snijbonen, spinazie, knoflook, verse tijm, Parmezaanse kaas, room, orzo pasta (tarwebloem), dijonmosterd, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de orzo losjes afgedekt of plastic deksel 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de orzo afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 332 kJ (79 kcal) |
Vet | 2.1 g |
waarvan verzadigd | 1.1 g |
Koolhydraten | 10.5 g |
Voedingsvezel | 1.8 g |
Eiwitten | 3.7 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
The famous chickpea stew
Dit hartige stoofpotje maak ik op basis van kokosmelk, kikkererwten en kurkuma voor een verleidelijke goudgele kleur. Op het laatst voeg ik broccoli, spinazie, paksoi en mais toe die ik lekker knapperig houd. Erbij krijg je een frisse yoghurt-munt saus en Libanees platbrood. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Alison Roman dat zo populair werd dat er gezegd wordt dat het internet erdoor ontplofte :) Het gerecht is anders dan op de foto.
Het gerecht van Alison Roman dat werd geplaatst op @nytimes, haalde meer dan 38,000 likes. Al gauw volgden duizenden mensen Alison om het stoofpotje na te maken.
Dit gerecht bevat Broccoli, boerenkool, paksoi, witte ui, knoflook, citroen, verse geelwortel, gember, munt, kikkererwten, maïs, chili flakes, komijnzaad, kurkuma, Griekse yoghurt, platbrood, baking soda, kokosmelk, santen (kokoscrème), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof met plastic deksel los erop, of met plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood onafgedekt voor 20-30 seconden. Serveer met de yoghurtsaus (koud).
Oven 200°C 15-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2-3 minuten het platbrood erbij. Serveer met de yoghurtsaus. Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 526 kJ (125 kcal) |
Vet | 6.3 g |
waarvan verzadigd | 4.1 g |
Koolhydraten | 11.8 g |
Voedingsvezel | 2.8 g |
Eiwitten | 4.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Groentelasagne met mozzarella
Deze lasagne zit vol lekker veel klein gesneden groenten, verstopt in de saus. De linzen stoof ik gaar in de saus en geven een extra bite, vezels en eitwitten aan het gerecht. Bovenop een laagje van mijn bechamelsaus met mozzarella. Smakelijk eten!
Dit gerecht bevat Tomaten, wortel, bleekselderij, witte ui, courgette, paprika, knoflook, verse oregano, rozemarijn, tijm, groene linzen, jeneverbes, kruidnagel, nootmuskaat, oregano, tijm, rozemarijn, mozzarella, melk, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), roomboter, tarwebloem, peper en zout.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt 4-5 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Verwarm hierna onafgedekt voor 5-10 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 459 kJ (109 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 12.8 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie tjap tjoy
Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige groenten, gebakken en gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de wilde rijstmix, waar ik geroosterde klapper (kokosrasp) en cashewnoten door meng. 100% plantaardig (veganistisch).
Ik wok alle groenten samen met een zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
Dit gerecht bevat Tempeh, komkommer, wortel, champignons, rode paprika, taugé, gedroogde Chinese paddenstoelen (shiitake), knoflook, rode peper, bosui, verse gember, gochugaru (Koreaanse chili flakes), cashewnoten, klapper (gemalen kokos), basmatirijst, wilde rijst, zilvervliesrijst, Chinese rijstwijn (bevat gluten), glutenvrije ketjap manis, glutenvrije sojasaus, sambal badjak, maizena, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, noten, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de tjap tjoy met de rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 528 kJ (126 kcal) |
Vet | 5.2 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.