Stel je abonnement samen
Verandert er iets in je agenda? Geen probleem! Je abonnement pauzeren, overslaan of stoppen kan elke week. Wij passen ons aan jouw leven aan.
Flexitarisch
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Stuffed Tex Mex Bell Peppers
Volgens de echte Tex Mex stijl bereid ik dit gerecht: eerst maak ik een kruidig rundergehaktmengsel (beter leven 2 sterren), ook wel Sloppy Joe genoemd. De geroosterde paprika's vul ik hiermee en thuis gratineer je deze 'peppers' met de goede kwaliteit cheddar die erop zit. Met klassieke rice & beans: verschillende soorten rijst, bonen, gebakken mais en lente ui, aangemaakt met een lichtpittige tamarinde en kurkuma dressing. Smakelijk eten!
Ik gebruik mature cheddar, dat is een pittige belegen kaas en anders dan we hier in Nederland vaak zien, licht van kleur.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaat, rode paprika, zoete aardappel, bladspinazie, gele biet, witte ui, knoflook, citroensap, kidneybonen, mais, zwarte bonen, bosui, tomatenpuree, zilvervliesrijst, basmatirijst, camargue rijst, cheddar kaas, honing, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), harissa, rozemarijn, kurkuma, piment, tabasco, paprikapoeder, komijn, laurierblad, tomatenketchup, glutenvrije sojasaus, tamarinde, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper en zout.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 590 kJ (140 kcal) |
Vet | 6.8 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 11.9 g |
Voedingsvezel | 1.9 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Frans vispotje
Klassiek Frans en lekker gezond is dit vispotje gevuld met verse vis (o.a. kabeljauw filet, zalm en garnaaltjes) en veel groenten. De room én het kleine beetje saffraan geeft dit gerecht een verfijnde smaak. Met zomerse venkelstamp.
Dit gerecht bevat Ansjovis, garnalen, Verse zalmfilet, verse zoutwater witvisfilet (kabeljauw, schol, koolvis), knolselderij, wortel, prei, venkel, witte ui, knoflook, aardappel, verse tijm, saffraan, venkelzaad, melk, room, dijonmosterd, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, schaaldieren, selderij, sulfiet, vis.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm vispotje en stamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm vispotje en stamp afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 410 kJ (98 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 8.6 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 5.4 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Maleisische kip curry
Eén van mijn favoriete curry's! Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), verse smaakmakers en specerijen als gember, geelwortel en citroengras, rode peper en knoflook trekken urenlang met kokosmelk, zodat er een niet te pittige en smaakvolle curry ontstaat. De blaadjes van de kaffirlimoen maken de curry fris. Erbij serveer ik een groentemix op smaak gebracht met vissaus en verse Thaise basilicum, gemengd met gestoomde basmati rijst en zilvervliesrijst.
Kaffir lime leaves, oftewel het blad van de kaffirlimoen, is heerlijk in Oosterse gerechten. Ik stoof het mee in deze curry.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), spitskool, sperziebonen, doperwten, witte ui, knoflook, rode peper, prei, wortel, bleekselderij, knolselderij, verse citroengras (sereh), geelwortel, gember, limoenblad enThaise basilicum, steranijs, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije sojasaus, vissaus, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, peper en zout, zonnebloemolie.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 519 kJ (124 kcal) |
Vet | 4.9 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 12.7 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 9.4 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Orzo met bloemkool en champignons
Orzo is rijstvormige pasta en ik kook hier graag mee. Deze keer maak ik een groenterijk gerecht met geroosterde bloemkool, gebakken kastanjechampignons, verse spinazie, tomaatjes en knapperige snijboontjes die ik meng met deze beetgare orzo. Ik bereid apart een rode uien, verse tijm & mosterdsaus die dit gerecht extra diepte geeft. Bovenop komt Parmezaanse kaas die thuis lekker op de orzo smelt tijdens het opwarmen. Geniet ervan!
Dit gerecht bevat Bloemkool, kastanje champignons, rode ui, cherry tomaat, snijbonen, spinazie, knoflook, verse tijm, Parmezaanse kaas, room, orzo pasta (tarwebloem), dijonmosterd, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de orzo losjes afgedekt of plastic deksel 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de orzo afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 332 kJ (79 kcal) |
Vet | 2.1 g |
waarvan verzadigd | 1.1 g |
Koolhydraten | 10.5 g |
Voedingsvezel | 1.8 g |
Eiwitten | 3.7 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
The famous chickpea stew
Dit hartige stoofpotje maak ik op basis van kokosmelk, kikkererwten en kurkuma voor een verleidelijke goudgele kleur. Op het laatst voeg ik broccoli, spinazie, paksoi en mais toe die ik lekker knapperig houd. Erbij krijg je een frisse yoghurt-munt saus en Libanees platbrood. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Alison Roman dat zo populair werd dat er gezegd wordt dat het internet erdoor ontplofte :) Het gerecht is anders dan op de foto.
Het gerecht van Alison Roman dat werd geplaatst op @nytimes, haalde meer dan 38,000 likes. Al gauw volgden duizenden mensen Alison om het stoofpotje na te maken.
Dit gerecht bevat Broccoli, boerenkool, paksoi, witte ui, knoflook, citroen, verse geelwortel, gember, munt, kikkererwten, maïs, chili flakes, komijnzaad, kurkuma, Griekse yoghurt, platbrood, baking soda, kokosmelk, santen (kokoscrème), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof met plastic deksel los erop, of met plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood onafgedekt voor 20-30 seconden. Serveer met de yoghurtsaus (koud).
Oven 200°C 15-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2-3 minuten het platbrood erbij. Serveer met de yoghurtsaus. Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 526 kJ (125 kcal) |
Vet | 6.3 g |
waarvan verzadigd | 4.1 g |
Koolhydraten | 11.8 g |
Voedingsvezel | 2.8 g |
Eiwitten | 4.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Groentelasagne met mozzarella
Deze lasagne zit vol lekker veel klein gesneden groenten, verstopt in de saus. De linzen stoof ik gaar in de saus en geven een extra bite, vezels en eitwitten aan het gerecht. Bovenop een laagje van mijn bechamelsaus met mozzarella. Smakelijk eten!
Dit gerecht bevat Tomaten, wortel, bleekselderij, witte ui, courgette, paprika, knoflook, verse oregano, rozemarijn, tijm, groene linzen, jeneverbes, kruidnagel, nootmuskaat, oregano, tijm, rozemarijn, mozzarella, melk, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), roomboter, tarwebloem, peper en zout.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt 4-5 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Verwarm hierna onafgedekt voor 5-10 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 459 kJ (109 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 12.8 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie tjap tjoy
Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige groenten, gebakken en gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de wilde rijstmix, waar ik geroosterde klapper (kokosrasp) en cashewnoten door meng. 100% plantaardig (veganistisch).
Ik wok alle groenten samen met een zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
Dit gerecht bevat Tempeh, komkommer, wortel, champignons, rode paprika, taugé, gedroogde Chinese paddenstoelen (shiitake), knoflook, rode peper, bosui, verse gember, gochugaru (Koreaanse chili flakes), cashewnoten, klapper (gemalen kokos), basmatirijst, wilde rijst, zilvervliesrijst, Chinese rijstwijn (bevat gluten), glutenvrije ketjap manis, glutenvrije sojasaus, sambal badjak, maizena, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, noten, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de tjap tjoy met de rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 528 kJ (126 kcal) |
Vet | 5.2 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Stuffed Tex Mex Bell Peppers
Volgens de echte Tex Mex stijl bereid ik dit gerecht: eerst maak ik een kruidig rundergehaktmengsel (beter leven 2 sterren), ook wel Sloppy Joe genoemd. De geroosterde paprika's vul ik hiermee en thuis gratineer je deze 'peppers' met de goede kwaliteit cheddar die erop zit. Met klassieke rice & beans: verschillende soorten rijst, bonen, gebakken mais en lente ui, aangemaakt met een lichtpittige tamarinde en kurkuma dressing. Smakelijk eten!
Ik gebruik mature cheddar, dat is een pittige belegen kaas en anders dan we hier in Nederland vaak zien, licht van kleur.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaat, rode paprika, zoete aardappel, bladspinazie, gele biet, witte ui, knoflook, citroensap, kidneybonen, mais, zwarte bonen, bosui, tomatenpuree, zilvervliesrijst, basmatirijst, camargue rijst, cheddar kaas, honing, chipotle pepers in adobo saus (bevat sojaolie), harissa, rozemarijn, kurkuma, piment, tabasco, paprikapoeder, komijn, laurierblad, tomatenketchup, glutenvrije sojasaus, tamarinde, zonnebloemolie, extra vergine olijfolie, peper en zout.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met het plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde paprika en de rijst met bonen afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 590 kJ (140 kcal) |
Vet | 6.8 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 11.9 g |
Voedingsvezel | 1.9 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Frans vispotje
Klassiek Frans en lekker gezond is dit vispotje gevuld met verse vis (o.a. kabeljauw filet, zalm en garnaaltjes) en veel groenten. De room én het kleine beetje saffraan geeft dit gerecht een verfijnde smaak. Met zomerse venkelstamp.
Dit gerecht bevat Ansjovis, garnalen, Verse zalmfilet, verse zoutwater witvisfilet (kabeljauw, schol, koolvis), knolselderij, wortel, prei, venkel, witte ui, knoflook, aardappel, verse tijm, saffraan, venkelzaad, melk, room, dijonmosterd, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, schaaldieren, selderij, sulfiet, vis.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm vispotje en stamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm vispotje en stamp afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 410 kJ (98 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 8.6 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 5.4 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Maleisische kip curry
Eén van mijn favoriete curry's! Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), verse smaakmakers en specerijen als gember, geelwortel en citroengras, rode peper en knoflook trekken urenlang met kokosmelk, zodat er een niet te pittige en smaakvolle curry ontstaat. De blaadjes van de kaffirlimoen maken de curry fris. Erbij serveer ik een groentemix op smaak gebracht met vissaus en verse Thaise basilicum, gemengd met gestoomde basmati rijst en zilvervliesrijst.
Kaffir lime leaves, oftewel het blad van de kaffirlimoen, is heerlijk in Oosterse gerechten. Ik stoof het mee in deze curry.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), spitskool, sperziebonen, doperwten, witte ui, knoflook, rode peper, prei, wortel, bleekselderij, knolselderij, verse citroengras (sereh), geelwortel, gember, limoenblad enThaise basilicum, steranijs, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije sojasaus, vissaus, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), aardappelzetmeel, peper en zout, zonnebloemolie.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip curry en de rijst met groenten afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 519 kJ (124 kcal) |
Vet | 4.9 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 12.7 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 9.4 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Orzo met bloemkool en champignons
Orzo is rijstvormige pasta en ik kook hier graag mee. Deze keer maak ik een groenterijk gerecht met geroosterde bloemkool, gebakken kastanjechampignons, verse spinazie, tomaatjes en knapperige snijboontjes die ik meng met deze beetgare orzo. Ik bereid apart een rode uien, verse tijm & mosterdsaus die dit gerecht extra diepte geeft. Bovenop komt Parmezaanse kaas die thuis lekker op de orzo smelt tijdens het opwarmen. Geniet ervan!
Dit gerecht bevat Bloemkool, kastanje champignons, rode ui, cherry tomaat, snijbonen, spinazie, knoflook, verse tijm, Parmezaanse kaas, room, orzo pasta (tarwebloem), dijonmosterd, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de orzo losjes afgedekt of plastic deksel 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de orzo afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 332 kJ (79 kcal) |
Vet | 2.1 g |
waarvan verzadigd | 1.1 g |
Koolhydraten | 10.5 g |
Voedingsvezel | 1.8 g |
Eiwitten | 3.7 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
The famous chickpea stew
Dit hartige stoofpotje maak ik op basis van kokosmelk, kikkererwten en kurkuma voor een verleidelijke goudgele kleur. Op het laatst voeg ik broccoli, spinazie, paksoi en mais toe die ik lekker knapperig houd. Erbij krijg je een frisse yoghurt-munt saus en Libanees platbrood. Dit gerecht is geïnspireerd op een recept van Alison Roman dat zo populair werd dat er gezegd wordt dat het internet erdoor ontplofte :) Het gerecht is anders dan op de foto.
Het gerecht van Alison Roman dat werd geplaatst op @nytimes, haalde meer dan 38,000 likes. Al gauw volgden duizenden mensen Alison om het stoofpotje na te maken.
Dit gerecht bevat Broccoli, boerenkool, paksoi, witte ui, knoflook, citroen, verse geelwortel, gember, munt, kikkererwten, maïs, chili flakes, komijnzaad, kurkuma, Griekse yoghurt, platbrood, baking soda, kokosmelk, santen (kokoscrème), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof met plastic deksel los erop, of met plastic folie 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-6 minuten (2 of meer personen). Verwarm het platbrood onafgedekt voor 20-30 seconden. Serveer met de yoghurtsaus (koud).
Oven 200°C 15-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal yoghurtsaus uit de schaal. Verwarm de stoof afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20-25 minuten (2 of meer personen). Leg de laatste 2-3 minuten het platbrood erbij. Serveer met de yoghurtsaus. Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 526 kJ (125 kcal) |
Vet | 6.3 g |
waarvan verzadigd | 4.1 g |
Koolhydraten | 11.8 g |
Voedingsvezel | 2.8 g |
Eiwitten | 4.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Groentelasagne met mozzarella
Deze lasagne zit vol lekker veel klein gesneden groenten, verstopt in de saus. De linzen stoof ik gaar in de saus en geven een extra bite, vezels en eitwitten aan het gerecht. Bovenop een laagje van mijn bechamelsaus met mozzarella. Smakelijk eten!
Dit gerecht bevat Tomaten, wortel, bleekselderij, witte ui, courgette, paprika, knoflook, verse oregano, rozemarijn, tijm, groene linzen, jeneverbes, kruidnagel, nootmuskaat, oregano, tijm, rozemarijn, mozzarella, melk, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), roomboter, tarwebloem, peper en zout.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt 4-5 minuten (1 persoon) tot 6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25 minuten (2 of meer personen). Verwarm hierna onafgedekt voor 5-10 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 459 kJ (109 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 12.8 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 4.4 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie tjap tjoy
Mijn eigen interpretatie van tjap tjoy: lekker veel en diverse knapperige groenten, gebakken en gemarineerde tempeh en een lichtpittige saus die goed samengaat met de wilde rijstmix, waar ik geroosterde klapper (kokosrasp) en cashewnoten door meng. 100% plantaardig (veganistisch).
Ik wok alle groenten samen met een zelfgemaakte boemboe (kruidenpasta), zo krijgt alles veel smaak.
Dit gerecht bevat Tempeh, komkommer, wortel, champignons, rode paprika, taugé, gedroogde Chinese paddenstoelen (shiitake), knoflook, rode peper, bosui, verse gember, gochugaru (Koreaanse chili flakes), cashewnoten, klapper (gemalen kokos), basmatirijst, wilde rijst, zilvervliesrijst, Chinese rijstwijn (bevat gluten), glutenvrije ketjap manis, glutenvrije sojasaus, sambal badjak, maizena, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, noten, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de tjap tjoy met de rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tjap tjoy met de rijst afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 528 kJ (126 kcal) |
Vet | 5.2 g |
waarvan verzadigd | 1.2 g |
Koolhydraten | 14.4 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 4 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Rundertajine met abrikoos
Dit rijke en gezonde gerecht maak ik van goede kwaliteit rundvlees (beter leven 2 sterren) dat ik marineer in ras el hanout (Arabisch voor: "het beste van de winkel"), een mengsel van onder andere kaneel, kurkuma, groene kardemom en verschillende peperbessen. Het vlees stooft lang in een kruidige tomatensaus met onder andere abrikozen. Het vleugje ingemaakte citroenschil geeft een frisse tint aan de tajine. Met geroosterde groenten en rulle kruidencouscous.
We stoven de tajine in mijn zelfgemaakte kippenfond: de smaak trekt mooi in het gerecht.
Dit gerecht bevat Rundersukade (beter leven 2 sterren), venkel, tomaten, bloemkool, courgette, witte ui, prei, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, zoete aardappel, gedroogde abrikozen, verse koriander, peterselie, rozemarijn, tijm, gekonfijte citroen, kikkererwten, chilipoeder, foelie, gember, kaneel, komijnzaad, paprikapoeder, ras el hanout (kurkuma, korianderzaad, paprika, peper, roze peperbessen, zoethout, gember, kaneel, lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm, saffraan), rozijnen, couscous, baking soda, biologische groentebouillon, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, selderij, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de rundertajine met groenten en couscous beide losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de rundertajine met groenten en couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 534 kJ (127 kcal) |
Vet | 2 g |
waarvan verzadigd | 0.6 g |
Koolhydraten | 18.3 g |
Voedingsvezel | 2.6 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Shepherd's pie
Deze ovenschotel heeft zijn oorsprong op het platteland van Engeland. Langzaam gestoofd lamsgehakt (beter leven 2 sterren) wordt bedekt met zachte aardappelpuree en thuis gratineer je dit gerecht in de oven. Met gestoofde bospeen, snijboontjes.
Sherperd's pie is een lamsgerecht. 'Cottage pie' is een soortgelijk gerecht, maar dan met rundvlees.
Dit gerecht bevat Lamsgehakt (beter leven 2 sterren), Rundergehakt (beter leven 2 sterren), knolselderij, snijbonen, doperwten, prei, witte ui, knoflook, wortel, bleekselderij, aardappel, verse peterselie, rozemarijn, tijm, foelie, melk, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), roomboter, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, selderij.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de shepherd's pie en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de shepherd's pie en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5-10 minuten onafgedekt. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 488 kJ (116 kcal) |
Vet | 5.7 g |
waarvan verzadigd | 2 g |
Koolhydraten | 9.1 g |
Voedingsvezel | 2.9 g |
Eiwitten | 6.8 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Kung pao kip
Geïnspireerd op de klassieke Chinese kung pao chicken, heb ik dit gerecht ontwikkeld: sappige kippendij, gemarineerd en geroosterd, met veel knapperige groenten zoals rode en groene paprika, wortel, bleekselderij en uien in een licht pittige kung pao saus met geroosterde pinda's. Erbij krijg je luchtige volkorenrijst. Eet smakelijk
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), bleekselderij, groene paprika, rode paprika, wortel, rode ui, szechuan peper, pinda's, sesamolie, basmatirijst, zilvervliesrijst, chilisaus, glutenvrije sojasaus, oestersaus, zwarte bonen saus (bevat soja en gluten), sake (Japanse rijstwijn), suiker.
Dit gerecht bevat alcohol, gluten, pinda, schaaldieren, selderij, sesamzaad, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kung pao kip met rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de kung pao kip met rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 482 kJ (115 kcal) |
Vet | 3.9 g |
waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 12.6 g |
Voedingsvezel | 1.5 g |
Eiwitten | 8.2 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Pasta pesto
Een licht en smaakvol vegetarisch Italiaans gerecht waarin ik volkoren penne gebruik. Mijn verse pesto van basilicum en cashewnoten meng ik door de beetgare penne samen met kleingesneden groene groenten, spinazie, tomaatjes en geraspte mozzarella. Smakelijk eten!
Broccoli is een van de gezondste groenten en behoort tot de zogenaamde 'superfoods'.
Dit gerecht bevat Doperwten, broccoli, cherry tomaat, courgette, sperziebonen, spinazie, verse basilicum, cashewnoten, mozzarella, Parmezaanse kaas, volkoren penne pasta, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, noten.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pasta losjes afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-20 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta in ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 755 kJ (180 kcal) |
Vet | 8.8 g |
waarvan verzadigd | 2 g |
Koolhydraten | 16 g |
Voedingsvezel | 3.2 g |
Eiwitten | 7.4 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Veggie stroganoff
Een klassiek gerecht van gebakken paddenstoelen, rode paprika, ui en spinazie in een romige saus, mild op smaak gebracht met karwijzaad en paprikapoeder. Met volkoren aangemaakte rijst. Lekker voor het hele gezin en boordevol groenten (300 gram per persoon).
Dit gerecht bevat Champignons, kastanje champignons, rode paprika, bladspinazie, witte ui, knoflook, verse peterselie, gerookt paprikapoeder, karwijzaad, crème fraîche, basmatirijst, wilde rijst, zilvervliesrijst, tomatenpuree, biologische groentebouillon, balsamico azijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de stroganoff met rijst losjes afgedekt of met de plastic deksel 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de stroganoff en rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 418 kJ (99 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 1.3 g |
Koolhydraten | 11.6 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 3.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Ottolenghi's parelgort risotto
Deze verrassende parelgort risotto kwam ik tegen in het kookboek Jerusalem van Yotam Ottolenghi, één van mijn favoriete chefs. De parelgort kook ik beetgaar in een saus van tomaat en ogenschijnlijk simpele specerijen, maar het resultaat is een romige smaakexplosie. Ik maak de risotto af met gemarineerde feta en een portie eiwitrijke groene groenten.
Parelgort heeft een prettige bijtstructuur die kinderen vaak ook erg lekker vinden!
Dit gerecht bevat Bloemkool, broccoli, tomaten, champignons, spinazie, bleekselderij, witte ui, knoflook, verse laurierblad, tijm, chili flakes, gerookt paprikapoeder, amandelschaafsel, hazelnoten, feta van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, parelgort, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, roomboter, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, noten, selderij.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de parelgort risotto en groente losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de parelgort risotto en groente afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 562 kJ (134 kcal) |
Vet | 7.7 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 10.3 g |
Voedingsvezel | 3 g |
Eiwitten | 4.3 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie Surinaamse pom
Daar is ie weer, deze pittige Surinaamse klassieker in een vegetarisch jasje! Ik bereid dit ovengerecht met pomtayer, een wortel die veel lijkt op de aardappel. Deze brengen we op smaak met sinaasappelsap, zwarte peper, piccalilly en bladselderij. De oesterzwammen bakken we stevig aan en met Madame Jeanette peper, tomaat, uien, laos, ketjap en citroensap maken we een smakelijke saus. Dan bouwen we de schotel in laagjes op en zetten we die ruim anderhalf uur in de oven, totdat de pomtayer gaar is en de bovenkant goudbruin gekleurd. Erbij geef ik in masala curry gesmoorde kouseband en aardappel. Het pittige zuurgoed van rode ui, komkommer en wortel maakt het feestje compleet! Het gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).
Dit gerecht bevat Pomtayer, kouseband, oesterzwammen, komkommer, rode ui, wortel, champignons, witte ui, tomaat, knoflook, aardappel, citroen, verse bladselderij, laurierblad, Madame Jeanette peper, rode linzen, Chinese 5 spices (anijszaad, venkelzaad, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel), kerrie massala (bevat o.a. korianderzaad, kurkuma en mosterdzaad), kruidnagel, laos, nootmuskaat, piment, parelgort, glutenvrije ketjap manis, piccalilly (bevat tarwebloem, mosterd), sambal badjak, tomatenpuree, sinaasappelsap, suiker, biologische groentebouillon, natuurazijn, plantaardige margarine, peper en zout, zonnebloemolie.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pom en kouseband met aardappel losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud).
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pom en de kouseband met aardappel afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 497 kJ (118 kcal) |
Vet | 3.6 g |
waarvan verzadigd | 0.7 g |
Koolhydraten | 17.1 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 2.8 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Rundertajine met abrikoos
Dit rijke en gezonde gerecht maak ik van goede kwaliteit rundvlees (beter leven 2 sterren) dat ik marineer in ras el hanout (Arabisch voor: "het beste van de winkel"), een mengsel van onder andere kaneel, kurkuma, groene kardemom en verschillende peperbessen. Het vlees stooft lang in een kruidige tomatensaus met onder andere abrikozen. Het vleugje ingemaakte citroenschil geeft een frisse tint aan de tajine. Met geroosterde groenten en rulle kruidencouscous.
We stoven de tajine in mijn zelfgemaakte kippenfond: de smaak trekt mooi in het gerecht.
Dit gerecht bevat Rundersukade (beter leven 2 sterren), venkel, tomaten, bloemkool, courgette, witte ui, prei, knoflook, wortel, bleekselderij, knolselderij, zoete aardappel, gedroogde abrikozen, verse koriander, peterselie, rozemarijn, tijm, gekonfijte citroen, kikkererwten, chilipoeder, foelie, gember, kaneel, komijnzaad, paprikapoeder, ras el hanout (kurkuma, korianderzaad, paprika, peper, roze peperbessen, zoethout, gember, kaneel, lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm, saffraan), rozijnen, couscous, baking soda, biologische groentebouillon, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, selderij, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de rundertajine met groenten en couscous beide losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de rundertajine met groenten en couscous beide afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 534 kJ (127 kcal) |
Vet | 2 g |
waarvan verzadigd | 0.6 g |
Koolhydraten | 18.3 g |
Voedingsvezel | 2.6 g |
Eiwitten | 7.6 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Shepherd's pie
Deze ovenschotel heeft zijn oorsprong op het platteland van Engeland. Langzaam gestoofd lamsgehakt (beter leven 2 sterren) wordt bedekt met zachte aardappelpuree en thuis gratineer je dit gerecht in de oven. Met gestoofde bospeen, snijboontjes.
Sherperd's pie is een lamsgerecht. 'Cottage pie' is een soortgelijk gerecht, maar dan met rundvlees.
Dit gerecht bevat Lamsgehakt (beter leven 2 sterren), Rundergehakt (beter leven 2 sterren), knolselderij, snijbonen, doperwten, prei, witte ui, knoflook, wortel, bleekselderij, aardappel, verse peterselie, rozemarijn, tijm, foelie, melk, zelfgemaakte kippenfond (bevat selderij), roomboter, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, selderij.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de shepherd's pie en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de shepherd's pie en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 5-10 minuten onafgedekt. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 488 kJ (116 kcal) |
Vet | 5.7 g |
waarvan verzadigd | 2 g |
Koolhydraten | 9.1 g |
Voedingsvezel | 2.9 g |
Eiwitten | 6.8 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Kung pao kip
Geïnspireerd op de klassieke Chinese kung pao chicken, heb ik dit gerecht ontwikkeld: sappige kippendij, gemarineerd en geroosterd, met veel knapperige groenten zoals rode en groene paprika, wortel, bleekselderij en uien in een licht pittige kung pao saus met geroosterde pinda's. Erbij krijg je luchtige volkorenrijst. Eet smakelijk
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), bleekselderij, groene paprika, rode paprika, wortel, rode ui, szechuan peper, pinda's, sesamolie, basmatirijst, zilvervliesrijst, chilisaus, glutenvrije sojasaus, oestersaus, zwarte bonen saus (bevat soja en gluten), sake (Japanse rijstwijn), suiker.
Dit gerecht bevat alcohol, gluten, pinda, schaaldieren, selderij, sesamzaad, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kung pao kip met rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de kung pao kip met rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 482 kJ (115 kcal) |
Vet | 3.9 g |
waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 12.6 g |
Voedingsvezel | 1.5 g |
Eiwitten | 8.2 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Pasta pesto
Een licht en smaakvol vegetarisch Italiaans gerecht waarin ik volkoren penne gebruik. Mijn verse pesto van basilicum en cashewnoten meng ik door de beetgare penne samen met kleingesneden groene groenten, spinazie, tomaatjes en geraspte mozzarella. Smakelijk eten!
Broccoli is een van de gezondste groenten en behoort tot de zogenaamde 'superfoods'.
Dit gerecht bevat Doperwten, broccoli, cherry tomaat, courgette, sperziebonen, spinazie, verse basilicum, cashewnoten, mozzarella, Parmezaanse kaas, volkoren penne pasta, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, noten.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pasta losjes afgedekt 2-3 minuten (1 persoon) tot 4-6 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-20 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta in ovenschaal afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15 minuten (1 persoon) tot 20 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 755 kJ (180 kcal) |
Vet | 8.8 g |
waarvan verzadigd | 2 g |
Koolhydraten | 16 g |
Voedingsvezel | 3.2 g |
Eiwitten | 7.4 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Veggie stroganoff
Een klassiek gerecht van gebakken paddenstoelen, rode paprika, ui en spinazie in een romige saus, mild op smaak gebracht met karwijzaad en paprikapoeder. Met volkoren aangemaakte rijst. Lekker voor het hele gezin en boordevol groenten (300 gram per persoon).
Dit gerecht bevat Champignons, kastanje champignons, rode paprika, bladspinazie, witte ui, knoflook, verse peterselie, gerookt paprikapoeder, karwijzaad, crème fraîche, basmatirijst, wilde rijst, zilvervliesrijst, tomatenpuree, biologische groentebouillon, balsamico azijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de stroganoff met rijst losjes afgedekt of met de plastic deksel 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de stroganoff en rijst afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 418 kJ (99 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 1.3 g |
Koolhydraten | 11.6 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 3.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Ottolenghi's parelgort risotto
Deze verrassende parelgort risotto kwam ik tegen in het kookboek Jerusalem van Yotam Ottolenghi, één van mijn favoriete chefs. De parelgort kook ik beetgaar in een saus van tomaat en ogenschijnlijk simpele specerijen, maar het resultaat is een romige smaakexplosie. Ik maak de risotto af met gemarineerde feta en een portie eiwitrijke groene groenten.
Parelgort heeft een prettige bijtstructuur die kinderen vaak ook erg lekker vinden!
Dit gerecht bevat Bloemkool, broccoli, tomaten, champignons, spinazie, bleekselderij, witte ui, knoflook, verse laurierblad, tijm, chili flakes, gerookt paprikapoeder, amandelschaafsel, hazelnoten, feta van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, parelgort, biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, roomboter, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, noten, selderij.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de parelgort risotto en groente losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de parelgort risotto en groente afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 562 kJ (134 kcal) |
Vet | 7.7 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 10.3 g |
Voedingsvezel | 3 g |
Eiwitten | 4.3 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie Surinaamse pom
Daar is ie weer, deze pittige Surinaamse klassieker in een vegetarisch jasje! Ik bereid dit ovengerecht met pomtayer, een wortel die veel lijkt op de aardappel. Deze brengen we op smaak met sinaasappelsap, zwarte peper, piccalilly en bladselderij. De oesterzwammen bakken we stevig aan en met Madame Jeanette peper, tomaat, uien, laos, ketjap en citroensap maken we een smakelijke saus. Dan bouwen we de schotel in laagjes op en zetten we die ruim anderhalf uur in de oven, totdat de pomtayer gaar is en de bovenkant goudbruin gekleurd. Erbij geef ik in masala curry gesmoorde kouseband en aardappel. Het pittige zuurgoed van rode ui, komkommer en wortel maakt het feestje compleet! Het gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).
Dit gerecht bevat Pomtayer, kouseband, oesterzwammen, komkommer, rode ui, wortel, champignons, witte ui, tomaat, knoflook, aardappel, citroen, verse bladselderij, laurierblad, Madame Jeanette peper, rode linzen, Chinese 5 spices (anijszaad, venkelzaad, szechuanpeper, kaneel, kruidnagel), kerrie massala (bevat o.a. korianderzaad, kurkuma en mosterdzaad), kruidnagel, laos, nootmuskaat, piment, parelgort, glutenvrije ketjap manis, piccalilly (bevat tarwebloem, mosterd), sambal badjak, tomatenpuree, sinaasappelsap, suiker, biologische groentebouillon, natuurazijn, plantaardige margarine, peper en zout, zonnebloemolie.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pom en kouseband met aardappel losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud).
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pom en de kouseband met aardappel afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Serveer met het zuurgoed (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 497 kJ (118 kcal) |
Vet | 3.6 g |
waarvan verzadigd | 0.7 g |
Koolhydraten | 17.1 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 2.8 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.