Stel je abonnement samen
Verandert er iets in je agenda? Geen probleem! Je abonnement pauzeren, overslaan of stoppen kan elke week. Wij passen ons aan jouw leven aan.
Flexitarisch
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Indiase kipburger
Voor dit gerecht laat ik me inspireren door Donna Hay's: malse kipburgers met een indiase twist! Deze serveer ik met romige aardappelen in een gekruide kokossaus en een frisse koolsla met mangodressing en munt.
Dit gerecht bevat Kippengehakt (beter leven 2 sterren), witte kool, witte ui, courgette, wortel, doperwten, knoflook, groene peper, aardappel, limoensap, verse gember, koriander, komijnzaad, kurkuma, zwart mosterdzaad, klapper (gemalen kokos), yoghurt, paneermeel, mangochutney (mango, suiker, ciderazijn, knoflook, gember, chili, zout), Pataks milde curry pasta, tamarinde, kokosmelk, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kipburger met aardappel losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de kipburger met aardappel afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 579 kJ (138 kcal) |
Vet | 7.4 g |
waarvan verzadigd | 2.4 g |
Koolhydraten | 11.4 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 7 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Tex Mex Lasagne
Deze Mexicaanse lasagne bouw ik op met laagjes saus die ik afwissel met tortilla's. De saus tussen de tortilla's maak ik van rundergehakt, mexicaans gekruid, met geroosterde paprika en tomaat. Een comfortabele en gezonde gezinsmaaltijd en nog altijd bij mijn (inmiddels volwassen) kinderen favoriet! Eet smakelijk en buenas noches!
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, paprika, bleekselderij, courgette, witte ui, wortel, bosui, knoflook, maïs, chilipoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, oregano, belegen kaas, crème fraîche, bloemtortilla (bevat gluten), cacao, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt of met kunststof deksel los erop 4 minuten (1 persoon) tot 7-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 508 kJ (121 kcal) |
Vet | 5.8 g |
waarvan verzadigd | 2.6 g |
Koolhydraten | 10.5 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 6.6 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Pepesan Ikan (hete makreel)
Pepesan Ikan betekent pittige makreel en dit gerecht bereiden we naar authentiek Indonesisch recept. Pittig, fris en zoet tegelijk is de marinade waarin de makreel gaar stoomt. Erbij geef ik geurige kleefrijst en een royale portie gesmoorde groenten, die we bereiden in een bouillon van kokosmelk, verse citroengras en laos. Selamat makan!
Dit gerecht bevat Makreelfilet, komkommer, aubergine, courgette, rode paprika, spitskool, witte ui, knoflook, rode peper, limoen, verse citroengras (sereh), gember en laos wortel, kurkuma, limoenblad, trassi (garnalenpasta), kleefrijst, glutenvrije ketjap manis, sambal badjak, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, witte wijnazijn, zonnebloemolie, peper en zout.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal de makreel uit de schaal en houd apart. Verwarm de kleefrijst en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 1-2 minuten de makreel mee in het bakpapier.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal de makreel uit de schaal en houd apart. Verwarm de kleefrijst en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 10 minuten de makreel mee in het bakpapier. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 703 kJ (167 kcal) |
Vet | 9 g |
waarvan verzadigd | 4.3 g |
Koolhydraten | 15.3 g |
Voedingsvezel | 1.2 g |
Eiwitten | 5.7 g |
Zout | 0.8 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Smeuïge groentestamp met kaasballetjes
In deze stamppot zit veel kleingesneden gesmoorde groenten, zoals broccoli, snijboontjes en spinazie en ik voeg ook zacht gestoofde uitjes toe. We maken de stamppot verder op smaak met mosterd, melk en roomboter. De kaasballetjes van belegen kaas (3 pp) zijn lekker hartig bij deze stamp!
Dit gerecht bevat Broccoli, spinazie, witte ui, snijbonen, aardappel, belegen kaas, gepasteuriseerd scharrelei, melk, tarwebloem, dijonmosterd, bakpoeder, roomboter, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal de balletjes ui de schaal. Verwarm de stamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kaasballetjes op het bakpapier mee voor maximaal 30 seconden. Let op: deze worden niet meer knapperig uit de magnetron.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal de balletjes ui de schaal. Verwarm de stamp afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kaasballetjes op het bakpapier de laatste 3-4 minuten mee. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 502 kJ (119 kcal) |
Vet | 4.9 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 12.1 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 5.3 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Milde pompoencurry
De basis van deze milde Oosterse curry is een pompoensaus van geroosterde pompoen, verse specerijen en kokosmelk, die ik glad staaf. Het resultaat is een prachtige gele curry met een 'gelaagde' smaak, mede door de kardemom en verse kurkuma. De stukjes zachte tofu meng ik erdoor. Bij de curry komt een mix van volkoren rijst en beetgare gesmoorde groenten.
Deze milde curry heeft een wat 'bloemige' smaak door de kardemom.
Dit gerecht bevat Tofu, pompoen, doperwten, wortel, courgette, witte ui, knoflook, rode peper, citroen, verse geelwortel, gember, kardemom, kerrie massala (bevat o.a. korianderzaad, kurkuma en mosterdzaad), komijnzaad, zelfgemaakte colombo masala (fenegriek, mosterdzaad, korianderzaad, komijnzaad, zwarte peper, kurkuma, kruidnagel), basmatirijst, zilvervliesrijst, kokosmelk, santen (kokoscrème), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat mosterd, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pompoencurry en groenten met rijst afgedekt met deksel los erop 3-4 minuten. (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pompoencurry en groenten met rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic deksel kunnen niet in de oven!
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 447 kJ (106 kcal) |
Vet | 3.7 g |
waarvan verzadigd | 1.7 g |
Koolhydraten | 12 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 5.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Pasta funghi
Een klassieke combinatie van gebakken paddenstoelen, knoflook, room en verse peterselie. In deze versie voeg ik beetgare courgette toe. Met casareccia pasta.
Dit gerecht bevat Champignons, courgette, witte ui, cèpes (eekhoorntjesbrood), boleten, oesterzwammen, knoflook, verse peterselie, tijm, Parmezaanse kaas, room, casareccia pasta, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pasta met saus met de deksel los erop 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta met saus afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). De deksel kan niet in de oven!
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 480 kJ (114 kcal) |
Vet | 5 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 11.1 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 4.7 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Marokkaanse casserole
Deze groentecasserole uit de Marokkaanse keuken zit boordevol smaak, met gezonde ingrediënten en is 100% plantaardig (veganistisch). Ik maak eerst een stevige groentestoof van tomaten, geroosterde bloemkool en aubergine, kikkererwten, linzen, ingemaakte citroen en ras el hanout kruiden. Hierop gaat een luchtige laag aardappelpuree met saffraan en deze casserole bakken we hierna af in de oven. Eet smakelijk!
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, witte ui, knoflook, aardappel, verse gember, peterselie, bruine linzen, gekonfijte citroen, kikkererwten, harissa (bevat o.a. rode paprika, rode peper, rozenextract, komijn en korianderzaad), kaneel, komijnzaad, ras el hanout (kurkuma, korianderzaad, paprika, peper, roze peperbessen, zoethout, gember, kaneel, lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm, saffraan), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de casserole losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de casserole afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 469 kJ (112 kcal) |
Vet | 4.4 g |
waarvan verzadigd | 0.4 g |
Koolhydraten | 12 g |
Voedingsvezel | 3.4 g |
Eiwitten | 3.5 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Indiase kipburger
Voor dit gerecht laat ik me inspireren door Donna Hay's: malse kipburgers met een indiase twist! Deze serveer ik met romige aardappelen in een gekruide kokossaus en een frisse koolsla met mangodressing en munt.
Dit gerecht bevat Kippengehakt (beter leven 2 sterren), witte kool, witte ui, courgette, wortel, doperwten, knoflook, groene peper, aardappel, limoensap, verse gember, koriander, komijnzaad, kurkuma, zwart mosterdzaad, klapper (gemalen kokos), yoghurt, paneermeel, mangochutney (mango, suiker, ciderazijn, knoflook, gember, chili, zout), Pataks milde curry pasta, tamarinde, kokosmelk, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kipburger met aardappel losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de kipburger met aardappel afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de koolsla (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 579 kJ (138 kcal) |
Vet | 7.4 g |
waarvan verzadigd | 2.4 g |
Koolhydraten | 11.4 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 7 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Tex Mex Lasagne
Deze Mexicaanse lasagne bouw ik op met laagjes saus die ik afwissel met tortilla's. De saus tussen de tortilla's maak ik van rundergehakt, mexicaans gekruid, met geroosterde paprika en tomaat. Een comfortabele en gezonde gezinsmaaltijd en nog altijd bij mijn (inmiddels volwassen) kinderen favoriet! Eet smakelijk en buenas noches!
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, paprika, bleekselderij, courgette, witte ui, wortel, bosui, knoflook, maïs, chilipoeder, kaneel, komijnzaad, korianderzaad, oregano, belegen kaas, crème fraîche, bloemtortilla (bevat gluten), cacao, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, selderij.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne losjes afgedekt of met kunststof deksel los erop 4 minuten (1 persoon) tot 7-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 508 kJ (121 kcal) |
Vet | 5.8 g |
waarvan verzadigd | 2.6 g |
Koolhydraten | 10.5 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 6.6 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Pepesan Ikan (hete makreel)
Pepesan Ikan betekent pittige makreel en dit gerecht bereiden we naar authentiek Indonesisch recept. Pittig, fris en zoet tegelijk is de marinade waarin de makreel gaar stoomt. Erbij geef ik geurige kleefrijst en een royale portie gesmoorde groenten, die we bereiden in een bouillon van kokosmelk, verse citroengras en laos. Selamat makan!
Dit gerecht bevat Makreelfilet, komkommer, aubergine, courgette, rode paprika, spitskool, witte ui, knoflook, rode peper, limoen, verse citroengras (sereh), gember en laos wortel, kurkuma, limoenblad, trassi (garnalenpasta), kleefrijst, glutenvrije ketjap manis, sambal badjak, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, witte wijnazijn, zonnebloemolie, peper en zout.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal de makreel uit de schaal en houd apart. Verwarm de kleefrijst en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 6-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 1-2 minuten de makreel mee in het bakpapier.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal de makreel uit de schaal en houd apart. Verwarm de kleefrijst en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de laatste 10 minuten de makreel mee in het bakpapier. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 703 kJ (167 kcal) |
Vet | 9 g |
waarvan verzadigd | 4.3 g |
Koolhydraten | 15.3 g |
Voedingsvezel | 1.2 g |
Eiwitten | 5.7 g |
Zout | 0.8 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Smeuïge groentestamp met kaasballetjes
In deze stamppot zit veel kleingesneden gesmoorde groenten, zoals broccoli, snijboontjes en spinazie en ik voeg ook zacht gestoofde uitjes toe. We maken de stamppot verder op smaak met mosterd, melk en roomboter. De kaasballetjes van belegen kaas (3 pp) zijn lekker hartig bij deze stamp!
Dit gerecht bevat Broccoli, spinazie, witte ui, snijbonen, aardappel, belegen kaas, gepasteuriseerd scharrelei, melk, tarwebloem, dijonmosterd, bakpoeder, roomboter, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, mosterd, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Haal de balletjes ui de schaal. Verwarm de stamp losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kaasballetjes op het bakpapier mee voor maximaal 30 seconden. Let op: deze worden niet meer knapperig uit de magnetron.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Haal de balletjes ui de schaal. Verwarm de stamp afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Verwarm de kaasballetjes op het bakpapier de laatste 3-4 minuten mee. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 502 kJ (119 kcal) |
Vet | 4.9 g |
waarvan verzadigd | 3 g |
Koolhydraten | 12.1 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 5.3 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Milde pompoencurry
De basis van deze milde Oosterse curry is een pompoensaus van geroosterde pompoen, verse specerijen en kokosmelk, die ik glad staaf. Het resultaat is een prachtige gele curry met een 'gelaagde' smaak, mede door de kardemom en verse kurkuma. De stukjes zachte tofu meng ik erdoor. Bij de curry komt een mix van volkoren rijst en beetgare gesmoorde groenten.
Deze milde curry heeft een wat 'bloemige' smaak door de kardemom.
Dit gerecht bevat Tofu, pompoen, doperwten, wortel, courgette, witte ui, knoflook, rode peper, citroen, verse geelwortel, gember, kardemom, kerrie massala (bevat o.a. korianderzaad, kurkuma en mosterdzaad), komijnzaad, zelfgemaakte colombo masala (fenegriek, mosterdzaad, korianderzaad, komijnzaad, zwarte peper, kurkuma, kruidnagel), basmatirijst, zilvervliesrijst, kokosmelk, santen (kokoscrème), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat mosterd, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pompoencurry en groenten met rijst afgedekt met deksel los erop 3-4 minuten. (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pompoencurry en groenten met rijst afgedekt met een ovenbestendig bord, of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic deksel kunnen niet in de oven!
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 447 kJ (106 kcal) |
Vet | 3.7 g |
waarvan verzadigd | 1.7 g |
Koolhydraten | 12 g |
Voedingsvezel | 2.3 g |
Eiwitten | 5.1 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Pasta funghi
Een klassieke combinatie van gebakken paddenstoelen, knoflook, room en verse peterselie. In deze versie voeg ik beetgare courgette toe. Met casareccia pasta.
Dit gerecht bevat Champignons, courgette, witte ui, cèpes (eekhoorntjesbrood), boleten, oesterzwammen, knoflook, verse peterselie, tijm, Parmezaanse kaas, room, casareccia pasta, biologische groentebouillon, aardappelzetmeel, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pasta met saus met de deksel los erop 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta met saus afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). De deksel kan niet in de oven!
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 480 kJ (114 kcal) |
Vet | 5 g |
waarvan verzadigd | 2.1 g |
Koolhydraten | 11.1 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 4.7 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Marokkaanse casserole
Deze groentecasserole uit de Marokkaanse keuken zit boordevol smaak, met gezonde ingrediënten en is 100% plantaardig (veganistisch). Ik maak eerst een stevige groentestoof van tomaten, geroosterde bloemkool en aubergine, kikkererwten, linzen, ingemaakte citroen en ras el hanout kruiden. Hierop gaat een luchtige laag aardappelpuree met saffraan en deze casserole bakken we hierna af in de oven. Eet smakelijk!
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, witte ui, knoflook, aardappel, verse gember, peterselie, bruine linzen, gekonfijte citroen, kikkererwten, harissa (bevat o.a. rode paprika, rode peper, rozenextract, komijn en korianderzaad), kaneel, komijnzaad, ras el hanout (kurkuma, korianderzaad, paprika, peper, roze peperbessen, zoethout, gember, kaneel, lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm, saffraan), biologische groentebouillon, extra vergine olijfolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de casserole losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de casserole afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon) tot 25-35 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 469 kJ (112 kcal) |
Vet | 4.4 g |
waarvan verzadigd | 0.4 g |
Koolhydraten | 12 g |
Voedingsvezel | 3.4 g |
Eiwitten | 3.5 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Beef stroganoff
Een klassiek gerecht van gebakken paddenstoelen, rode paprika en zachte stukjes rundvlees (beter leven 2 sterren) in een romige saus, met de specifieke smaak van karwijzaad en paprikapoeder. Met luchtige aardappelpuee.
De gedroogde zaadjes van de karwijplant hebben een anijsachtige, zoete smaak en zijn dé smaakmaker in dit gerecht.
Dit gerecht bevat Rundersukade (beter leven 2 sterren), champignons, witte ui, rode paprika, knoflook, aardappel, verse peterselie, gerookt paprikapoeder, karwijzaad, paprikapoeder, crème fraîche, melk, dijonmosterd, kalfsfond (bevat selderij), tomatenpuree, worcestershire saus (bevat soja), aardappelzetmeel, balsamico azijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, selderij, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de beef stroganoff en aardappelpuree losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de beef stroganoff en aardappelpuree afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 445 kJ (106 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 8.8 g |
Voedingsvezel | 1.9 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Provençaalse pasta met gehaktballetjes
Deze pasta is lekker en gezond door de flinke hoeveelheid groenten, zoals courgette, paprika, wortel, tomaat en rode ui in een Procençaalse saus op basis van tomaat. Met beetgare volkoren penne en in de oven geroosterde gehaktballetjes.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, aubergine, courgette, wortel, rode en groene paprika, rode ui, knoflook, rode peper, verse basilicum, peterselie, zongedroogde tomaat (tomaat, kapper, knoflook, oregano, basilicum, majoraan, rozemarijn, zonnebloemolie, zout), komijnzaad, oregano, oregano, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, venkelzaad, gepasteuriseerd scharrelei, melk, room, volkoren penne pasta, panko (bevat gluten), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de [VUL IN] losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de [VUL IN] (koud).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta met saus en balletjes afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de [VUL IN] (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 624 kJ (149 kcal) |
Vet | 5 g |
waarvan verzadigd | 1.9 g |
Koolhydraten | 16.6 g |
Voedingsvezel | 2.6 g |
Eiwitten | 7.9 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Kantonese kip met groenten
Voor dit gerecht laat ik me inspireren door de Kantonese keuken. Malse stukjes kip poulet worden gemarineerd en vervolgens gewokt met amandelen, bamboescheuten, sojasaus en rijstwijn waardoor het veel smaak krijgt. Ik serveer dit gerecht met gestoomde groenten en rijst om een optimale balans van smaken te krijgen.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), broccoli, spitskool, taugé, amandelen, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije sojasaus, sake (Japanse rijstwijn), rijstazijn, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat alcohol, noten, soja.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip met rijst en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de kip met rijst en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 552 kJ (131 kcal) |
Vet | 5.5 g |
waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 11.6 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 9.4 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Sticky tempeh noodles
Dit milde Chinese gerecht bevat veel groenten, stukjes gemarineerde tempeh, kimchi en beetgare noodles. We maken de noodels aan met een milde oestersaus die een diepe (umami) smaak geeft aan dit gerecht. Smakelijk eten!
Ik voeg kimchi toe aan dit gerecht, deze gefermenteerde Chinese kool is supergezond en een echte smaakbom!
Dit gerecht bevat Donkere sojasaus, Lichte Sojasaus, tempeh (tempeh, ketjap, rode peper, gember, zonnebloemolie, zout), champignons, wortel, paksoi, taugé, paprika, prei, spitskool, bosui, mie noodles, Chinese rijstwijn (bevat gluten), kimchi (gefermenteerde Chinese kool), paddenstoelensaus ( suiker, sojasaus, mäiszetmeel, gedroogde shiitake), maizena, suiker.
Dit gerecht bevat gluten, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de noodles losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de noodles afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 443 kJ (105 kcal) |
Vet | 2.1 g |
waarvan verzadigd | 0.2 g |
Koolhydraten | 16.1 g |
Voedingsvezel | 1.8 g |
Eiwitten | 4.5 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Ravioli in spinazieroomsaus
Lekker Italiaans genieten met deze verse ravioli gevuld met pompoen die we beetgaar koken. Daarbij maken we een groene saus van spinazie, ui, tijm en room. Erbij geef ik een portie gesmoorde groenten (courgette, haricots verts, spinazie, venkel en artisjok). Een lekker gerecht voor het hele gezin. Geniet ervan!
Dit gerecht bevat Venkel, courgette, witte ui, spinazie, artisjokhart, haricots verts, knoflook, verse basilicum, tijm, Parmezaanse kaas, room, pompoen ravioli, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de ravioli met losjes afgedekt of de deksel los erop 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de ravioli met groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 428 kJ (102 kcal) |
Vet | 2.3 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 11.7 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 5.2 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Klassieke preitaart
Deze klassieke taart van zacht gestoofde prei en broccoli, grove mosterd, ricotta en cheddar kaas is erg populair in de keuken én bij onze bezorgers. Geniet ervan!
Pompoen, verse dragon en hazelnoot zijn goede smaakvrienden en combineer ik graag in salades.
Dit gerecht bevat Prei, broccoli, verse bieslook, Parmezaanse kaas, ricotta, rode cheddar, gepasteuriseerd scharrelei, bladerdeeg, dijonmosterd, grove mosterd, peper en zout.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de preitaart onafgedekt op bakpapier 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Het bladerdeeg wordt niet knapperig in de magnetron.
Oven 200°C 20-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de preitaart onafgedekt op bakpapier voor 20-25 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 587 kJ (140 kcal) |
Vet | 8.7 g |
waarvan verzadigd | 4.4 g |
Koolhydraten | 5.7 g |
Voedingsvezel | 1.5 g |
Eiwitten | 8.1 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Gevulde zoete aardappel
Geïnspireerd op het Turkse recept 'kumpir' is dit gezonde gerecht: gepofte zoete aardappel, gevuld met een kruidige saus van geroosterde paprika, gebakken kikkererwten en feta. Met een frisse komkommer raita. Een echte smaakbom!
Dit gerecht bevat Paprika, witte ui, komkommer, knoflook, zoete aardappel, citroen, verse bieslook, munt, peterselie, kalamata olijven, kikkererwten, maïs, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad, oregano, za'atar (sesam, oregano, mint, sumak, kurkuma, zout), feta van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, yoghurt, glutenvrije sojasaus, tomatenpuree, baking soda, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, sesamzaad, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de gevulde zoete aardappel losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de komkommer raita (koud).
Oven 200°C 20-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde zoete aardappel afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de komkommer raita (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 438 kJ (104 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 1.9 g |
Koolhydraten | 12.2 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 3.4 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Beef stroganoff
Een klassiek gerecht van gebakken paddenstoelen, rode paprika en zachte stukjes rundvlees (beter leven 2 sterren) in een romige saus, met de specifieke smaak van karwijzaad en paprikapoeder. Met luchtige aardappelpuee.
De gedroogde zaadjes van de karwijplant hebben een anijsachtige, zoete smaak en zijn dé smaakmaker in dit gerecht.
Dit gerecht bevat Rundersukade (beter leven 2 sterren), champignons, witte ui, rode paprika, knoflook, aardappel, verse peterselie, gerookt paprikapoeder, karwijzaad, paprikapoeder, crème fraîche, melk, dijonmosterd, kalfsfond (bevat selderij), tomatenpuree, worcestershire saus (bevat soja), aardappelzetmeel, balsamico azijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, selderij, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de beef stroganoff en aardappelpuree losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de beef stroganoff en aardappelpuree afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 445 kJ (106 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 8.8 g |
Voedingsvezel | 1.9 g |
Eiwitten | 7.7 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Provençaalse pasta met gehaktballetjes
Deze pasta is lekker en gezond door de flinke hoeveelheid groenten, zoals courgette, paprika, wortel, tomaat en rode ui in een Procençaalse saus op basis van tomaat. Met beetgare volkoren penne en in de oven geroosterde gehaktballetjes.
Dit gerecht bevat Rundergehakt (beter leven 2 sterren), tomaten, aubergine, courgette, wortel, rode en groene paprika, rode ui, knoflook, rode peper, verse basilicum, peterselie, zongedroogde tomaat (tomaat, kapper, knoflook, oregano, basilicum, majoraan, rozemarijn, zonnebloemolie, zout), komijnzaad, oregano, oregano, tijm, rozemarijn, paprikapoeder, venkelzaad, gepasteuriseerd scharrelei, melk, room, volkoren penne pasta, panko (bevat gluten), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de [VUL IN] losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de [VUL IN] (koud).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta met saus en balletjes afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de [VUL IN] (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 624 kJ (149 kcal) |
Vet | 5 g |
waarvan verzadigd | 1.9 g |
Koolhydraten | 16.6 g |
Voedingsvezel | 2.6 g |
Eiwitten | 7.9 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Kantonese kip met groenten
Voor dit gerecht laat ik me inspireren door de Kantonese keuken. Malse stukjes kip poulet worden gemarineerd en vervolgens gewokt met amandelen, bamboescheuten, sojasaus en rijstwijn waardoor het veel smaak krijgt. Ik serveer dit gerecht met gestoomde groenten en rijst om een optimale balans van smaken te krijgen.
Dit gerecht bevat Kipdijbeenfilet (beter leven 2 sterren), broccoli, spitskool, taugé, amandelen, basmatirijst, zilvervliesrijst, glutenvrije sojasaus, sake (Japanse rijstwijn), rijstazijn, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat alcohol, noten, soja.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de kip met rijst en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de kip met rijst en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 552 kJ (131 kcal) |
Vet | 5.5 g |
waarvan verzadigd | 1 g |
Koolhydraten | 11.6 g |
Voedingsvezel | 2 g |
Eiwitten | 9.4 g |
Zout | 0.6 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Sticky tempeh noodles
Dit milde Chinese gerecht bevat veel groenten, stukjes gemarineerde tempeh, kimchi en beetgare noodles. We maken de noodels aan met een milde oestersaus die een diepe (umami) smaak geeft aan dit gerecht. Smakelijk eten!
Ik voeg kimchi toe aan dit gerecht, deze gefermenteerde Chinese kool is supergezond en een echte smaakbom!
Dit gerecht bevat Donkere sojasaus, Lichte Sojasaus, tempeh (tempeh, ketjap, rode peper, gember, zonnebloemolie, zout), champignons, wortel, paksoi, taugé, paprika, prei, spitskool, bosui, mie noodles, Chinese rijstwijn (bevat gluten), kimchi (gefermenteerde Chinese kool), paddenstoelensaus ( suiker, sojasaus, mäiszetmeel, gedroogde shiitake), maizena, suiker.
Dit gerecht bevat gluten, soja.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de noodles losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de noodles afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 443 kJ (105 kcal) |
Vet | 2.1 g |
waarvan verzadigd | 0.2 g |
Koolhydraten | 16.1 g |
Voedingsvezel | 1.8 g |
Eiwitten | 4.5 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Ravioli in spinazieroomsaus
Lekker Italiaans genieten met deze verse ravioli gevuld met pompoen die we beetgaar koken. Daarbij maken we een groene saus van spinazie, ui, tijm en room. Erbij geef ik een portie gesmoorde groenten (courgette, haricots verts, spinazie, venkel en artisjok). Een lekker gerecht voor het hele gezin. Geniet ervan!
Dit gerecht bevat Venkel, courgette, witte ui, spinazie, artisjokhart, haricots verts, knoflook, verse basilicum, tijm, Parmezaanse kaas, room, pompoen ravioli, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat ei, gluten, koemelk, lactose.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de ravioli met losjes afgedekt of de deksel los erop 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de ravioli met groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 428 kJ (102 kcal) |
Vet | 2.3 g |
waarvan verzadigd | 2.3 g |
Koolhydraten | 11.7 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 5.2 g |
Zout | 0.3 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Klassieke preitaart
Deze klassieke taart van zacht gestoofde prei en broccoli, grove mosterd, ricotta en cheddar kaas is erg populair in de keuken én bij onze bezorgers. Geniet ervan!
Pompoen, verse dragon en hazelnoot zijn goede smaakvrienden en combineer ik graag in salades.
Dit gerecht bevat Prei, broccoli, verse bieslook, Parmezaanse kaas, ricotta, rode cheddar, gepasteuriseerd scharrelei, bladerdeeg, dijonmosterd, grove mosterd, peper en zout.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de preitaart onafgedekt op bakpapier 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Het bladerdeeg wordt niet knapperig in de magnetron.
Oven 200°C 20-25 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de preitaart onafgedekt op bakpapier voor 20-25 minuten. Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 587 kJ (140 kcal) |
Vet | 8.7 g |
waarvan verzadigd | 4.4 g |
Koolhydraten | 5.7 g |
Voedingsvezel | 1.5 g |
Eiwitten | 8.1 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Gevulde zoete aardappel
Geïnspireerd op het Turkse recept 'kumpir' is dit gezonde gerecht: gepofte zoete aardappel, gevuld met een kruidige saus van geroosterde paprika, gebakken kikkererwten en feta. Met een frisse komkommer raita. Een echte smaakbom!
Dit gerecht bevat Paprika, witte ui, komkommer, knoflook, zoete aardappel, citroen, verse bieslook, munt, peterselie, kalamata olijven, kikkererwten, maïs, chilipoeder, gerookt paprikapoeder, komijnzaad, korianderzaad, oregano, za'atar (sesam, oregano, mint, sumak, kurkuma, zout), feta van gepasteuriseerde schapen- en geitenmelk, yoghurt, glutenvrije sojasaus, tomatenpuree, baking soda, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, sesamzaad, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de gevulde zoete aardappel losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Serveer met de komkommer raita (koud).
Oven 200°C 20-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de gevulde zoete aardappel afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Serveer met de komkommer raita (koud). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 438 kJ (104 kcal) |
Vet | 4 g |
waarvan verzadigd | 1.9 g |
Koolhydraten | 12.2 g |
Voedingsvezel | 2.4 g |
Eiwitten | 3.4 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Pasta met asperges en ham
Laten we samen de lente vieren met deze gezonde vegetarische pasta met witte en groene asperges, ham en pecorino kaas! Ik serveer dit gerecht met een flinke portie groene groenten, een ode aan het seizoen!
Dit gerecht bevat Achterham, witte asperges gesneden, courgette, sperziebonen, broccoli, Groene asperges DV, spinazie, verse dragon, nootmuskaat, Pecorino Romano DOP, room, rigatoni pasta, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de pasta en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 417 kJ (99 kcal) |
Vet | 2.8 g |
waarvan verzadigd | 1.4 g |
Koolhydraten | 12.6 g |
Voedingsvezel | 1.6 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Italiaanse stoof met frisse venkelstamp
Dit gerecht is vooral een kwestie van geduld: ik stoof de rundersukade (beter leven 2 sterren) lange tijd met eekhoorntjesbrood, kaneelstok en verse rozemarijn. Zo mengen alle smaken met elkaar en wordt het een pure Italiaanse stoof. Erdoor meng ik geroosterde knolselderij en paprika. Erbij geef ik een frisse stamppot met venkel. Geniet ervan! Het gerecht is anders dan op de foto.
De kaneelstok geeft een licht-zoetige smaak af aan de stoof.
Dit gerecht bevat Rundersukade (beter leven 2 sterren), venkel, knolselderij, rode en groene paprika, witte ui, wortel, tomaten, bleekselderij, rucola, porcini (eekhoorntjesbrood), knoflook, aardappel, verse laurierblad, peterselie, kaneel, rozemarijn, tijm, venkelzaad, melk, dijonmosterd, kalfsfond (bevat selderij), balsamico azijn, raapzaadolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de stoof met groenten en venkelstamppot losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de stoof met groenten en venkelstamppot afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 396 kJ (94 kcal) |
Vet | 3.4 g |
waarvan verzadigd | 0.8 g |
Koolhydraten | 8 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 6.8 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Thaise viscurry
Deze lichtpittige groene curry bereid ik met verse koriander, gember, geelwortel, citroengras en kokosmelk. De verse vis (een mix van zalm, kabeljauw, schol en koolvisfilet) gaat er pas op het laatst door, zodat de vis mooi stevig blijft. Met knapperige groene groenten, gemixt met gestoomde basmatirijst en zilvervliesrijst.
Dit gerecht bevat Verse zalmfilet, verse zoutwater witvisfilet (kabeljauw, schol, koolvis), broccoli, sperziebonen, taugé, sugar snaps, witte ui, knoflook, rode peper, verse citroengras (sereh), geelwortel, gember, koriander, limoenblad, Thaise basilicum, komijnzaad, korianderzaad, basmatirijst, zilvervliesrijst, vissaus, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, rijstazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat vis.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de viscurry en de groenten met rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de viscurry en de groenten met rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 419 kJ (100 kcal) |
Vet | 2.6 g |
waarvan verzadigd | 1.7 g |
Koolhydraten | 10.6 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 7.3 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie tajine
Een verrassend gerecht uit één van mijn favoriete culinaire hoeken: de Arabische keuken. Deze geurige tajine van tomaat, zoete aardappel, courgette, goede kwaliteit olijven en abrikozen is fris, pittig en zoet tegelijk. Echt een aanrader! Met een rulle couscous met gekonfijte citroen en amandelen. Dit gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).
Zoete aardappel, ook bataat genoemd, is geen aardappel maar een knol. De bataat is gezond door de flinke hoeveelheid vitamine A, vitamine C en vezels.
Dit gerecht bevat Courgette, tomaten, wortel, witte ui, knoflook, zoete aardappel, gedroogde abrikozen, verse bieslook, dille, gember, koriander, munt, peterselie, gekonfijte citroen, kalamata olijven, kikkererwten, komijnzaad, ras el hanout (kurkuma, korianderzaad, paprika, peper, roze peperbessen, zoethout, gember, kaneel, lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm, saffraan), amandelschaafsel, couscous, sambal badjak, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, noten, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de tajine losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). De couscous hoort lauwwarm gegeten te worden, verwarm deze daarom maar 1 minuut (1 persoon) tot 2-3 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tajine afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). De couscous hoort lauwwarm gegeten te worden, verwarm deze daarom afgedekt 5-10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 475 kJ (113 kcal) |
Vet | 3 g |
waarvan verzadigd | 0.4 g |
Koolhydraten | 16.8 g |
Voedingsvezel | 2.6 g |
Eiwitten | 3.2 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Lasagne a la Norma
Deze lasagne is geïnspireerd op het klassieke pasta gerecht a la Norma: goudbruin geroosterde aubergine in een gestoofde tomatensaus met kappertjes, knoflook en veel verse basilicum. De bechamel maken met we ricotta en pecorino. Met een portie beetgare groene groente..
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, venkel, courgette, rode ui, spinazie, knoflook, verse basilicum, oregano, kappertjes, chili flakes, oregano, Pecorino Romano DOP, ricotta, melk, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), roomboter, tarwebloem, tomatenpuree, suiker, peper en zout, zonnebloemolie.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne en de groente losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne met de groente afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 426 kJ (102 kcal) |
Vet | 4.2 g |
waarvan verzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 11.1 g |
Voedingsvezel | 2.7 g |
Eiwitten | 3.7 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Groenten cottage pie
Dit gerecht is op de klassieke Engelse pie gebaseerd en hier heb ik een vegetarische variant van gemaakt. De eerste laag van deze pie bestaat uit een hartige groentesaus op basis van tomaat met kleingesneden gebakken champignons, wortel en gestoofde linzen. De miso die ik toevoeg maakt het hartig en geeft de saus een toegankelijke en volle smaak. Bovenop komt een laag aardappelpuree die we bestrooien met belegen kaas.
Dit gerecht bevat Tomaten, champignons, witte ui, wortel, knoflook, aardappel, groene linzen, oregano, tijm, belegen kaas, melk, dijonmosterd, tomatenpuree, witte miso (sojabonen pasta), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pie losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pie afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 405 kJ (96 kcal) |
Vet | 3 g |
waarvan verzadigd | 1.1 g |
Koolhydraten | 10.9 g |
Voedingsvezel | 3.2 g |
Eiwitten | 4.5 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Indiase linzenstoof
Deze dahl (een stoof van linzen) is hartverwarmend van smaak en is een grote favoriet bij onze kinderen sinds ze klein waren! Erbij geef ik een milde groentecurry én een paratha, typisch Indiaas platbrood. Ondanks de exotische namen een ideaal gezinsgerecht! 100% veganistisch.
Dit gerecht bevat Tomaten, bloemkool, sperziebonen, spitskool, doperwten, witte ui, knoflook, groene peper, rode peper, citroen, verse geelwortel, gember, koriander, zwarte beluga linzen, chilipoeder, geel mosterdzaad, komijnzaad, kurkuma, zwart mosterdzaad, meergranen roti paratha (tarwebloem), suiker, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, mosterd, soja, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm dahl met groenten losjes afgedekt of de deksel los erop 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Doe de paratha kort in broodrooster of tosti ijzer of leg 5 minuten in voorverwarmde oven.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm dahl met groenten met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Doe de paratha kort in broodrooster of tosti ijzer of leg 5 minuten in oven. Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 519 kJ (123 kcal) |
Vet | 3.1 g |
waarvan verzadigd | 1.6 g |
Koolhydraten | 15.7 g |
Voedingsvezel | 5.3 g |
Eiwitten | 5.6 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.
Je kunt maaltijden selecteren zodra je inschrijving compleet is

Vleesgerecht
Pasta met asperges en ham
Laten we samen de lente vieren met deze gezonde vegetarische pasta met witte en groene asperges, ham en pecorino kaas! Ik serveer dit gerecht met een flinke portie groene groenten, een ode aan het seizoen!
Dit gerecht bevat Achterham, witte asperges gesneden, courgette, sperziebonen, broccoli, Groene asperges DV, spinazie, verse dragon, nootmuskaat, Pecorino Romano DOP, room, rigatoni pasta, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, koemelk, lactose.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pasta en groenten losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Verwarm de pasta en groenten afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 417 kJ (99 kcal) |
Vet | 2.8 g |
waarvan verzadigd | 1.4 g |
Koolhydraten | 12.6 g |
Voedingsvezel | 1.6 g |
Eiwitten | 5 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vleesgerecht
Italiaanse stoof met frisse venkelstamp
Dit gerecht is vooral een kwestie van geduld: ik stoof de rundersukade (beter leven 2 sterren) lange tijd met eekhoorntjesbrood, kaneelstok en verse rozemarijn. Zo mengen alle smaken met elkaar en wordt het een pure Italiaanse stoof. Erdoor meng ik geroosterde knolselderij en paprika. Erbij geef ik een frisse stamppot met venkel. Geniet ervan! Het gerecht is anders dan op de foto.
De kaneelstok geeft een licht-zoetige smaak af aan de stoof.
Dit gerecht bevat Rundersukade (beter leven 2 sterren), venkel, knolselderij, rode en groene paprika, witte ui, wortel, tomaten, bleekselderij, rucola, porcini (eekhoorntjesbrood), knoflook, aardappel, verse laurierblad, peterselie, kaneel, rozemarijn, tijm, venkelzaad, melk, dijonmosterd, kalfsfond (bevat selderij), balsamico azijn, raapzaadolie, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, selderij, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de stoof met groenten en venkelstamppot losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 20-35 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de stoof met groenten en venkelstamppot afgedekt met een ovenbestendig bord of aluminiumfolie 20 minuten (1 persoon), tot 30-35 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 396 kJ (94 kcal) |
Vet | 3.4 g |
waarvan verzadigd | 0.8 g |
Koolhydraten | 8 g |
Voedingsvezel | 2.1 g |
Eiwitten | 6.8 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Visgerecht
Thaise viscurry
Deze lichtpittige groene curry bereid ik met verse koriander, gember, geelwortel, citroengras en kokosmelk. De verse vis (een mix van zalm, kabeljauw, schol en koolvisfilet) gaat er pas op het laatst door, zodat de vis mooi stevig blijft. Met knapperige groene groenten, gemixt met gestoomde basmatirijst en zilvervliesrijst.
Dit gerecht bevat Verse zalmfilet, verse zoutwater witvisfilet (kabeljauw, schol, koolvis), broccoli, sperziebonen, taugé, sugar snaps, witte ui, knoflook, rode peper, verse citroengras (sereh), geelwortel, gember, koriander, limoenblad, Thaise basilicum, komijnzaad, korianderzaad, basmatirijst, zilvervliesrijst, vissaus, kokosmelk, santen (kokoscrème), palmsuiker, rijstazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat vis.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de viscurry en de groenten met rijst losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de viscurry en de groenten met rijst afgedekt met aluminiumfolie of ovenbestendig bord 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 419 kJ (100 kcal) |
Vet | 2.6 g |
waarvan verzadigd | 1.7 g |
Koolhydraten | 10.6 g |
Voedingsvezel | 1.7 g |
Eiwitten | 7.3 g |
Zout | 0.4 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Veggie tajine
Een verrassend gerecht uit één van mijn favoriete culinaire hoeken: de Arabische keuken. Deze geurige tajine van tomaat, zoete aardappel, courgette, goede kwaliteit olijven en abrikozen is fris, pittig en zoet tegelijk. Echt een aanrader! Met een rulle couscous met gekonfijte citroen en amandelen. Dit gerecht is 100% plantaardig (veganistisch).
Zoete aardappel, ook bataat genoemd, is geen aardappel maar een knol. De bataat is gezond door de flinke hoeveelheid vitamine A, vitamine C en vezels.
Dit gerecht bevat Courgette, tomaten, wortel, witte ui, knoflook, zoete aardappel, gedroogde abrikozen, verse bieslook, dille, gember, koriander, munt, peterselie, gekonfijte citroen, kalamata olijven, kikkererwten, komijnzaad, ras el hanout (kurkuma, korianderzaad, paprika, peper, roze peperbessen, zoethout, gember, kaneel, lavendel, kruizemunt, oregano, laurier, salie, tijm, saffraan), amandelschaafsel, couscous, sambal badjak, biologische groentebouillon, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, noten, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de tajine losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). De couscous hoort lauwwarm gegeten te worden, verwarm deze daarom maar 1 minuut (1 persoon) tot 2-3 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de tajine afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). De couscous hoort lauwwarm gegeten te worden, verwarm deze daarom afgedekt 5-10 minuten (1 persoon) tot 15 minuten (2 of meer personen). Wegwerp bakjes kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 475 kJ (113 kcal) |
Vet | 3 g |
waarvan verzadigd | 0.4 g |
Koolhydraten | 16.8 g |
Voedingsvezel | 2.6 g |
Eiwitten | 3.2 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Lasagne a la Norma
Deze lasagne is geïnspireerd op het klassieke pasta gerecht a la Norma: goudbruin geroosterde aubergine in een gestoofde tomatensaus met kappertjes, knoflook en veel verse basilicum. De bechamel maken met we ricotta en pecorino. Met een portie beetgare groene groente..
Dit gerecht bevat Aubergine, tomaten, venkel, courgette, rode ui, spinazie, knoflook, verse basilicum, oregano, kappertjes, chili flakes, oregano, Pecorino Romano DOP, ricotta, melk, verse lasagnevellen (tarwebloem, scharrelei), roomboter, tarwebloem, tomatenpuree, suiker, peper en zout, zonnebloemolie.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de lasagne en de groente losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de lasagne met de groente afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 426 kJ (102 kcal) |
Vet | 4.2 g |
waarvan verzadigd | 1.5 g |
Koolhydraten | 11.1 g |
Voedingsvezel | 2.7 g |
Eiwitten | 3.7 g |
Zout | 0.5 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Vegetarisch gerecht
Groenten cottage pie
Dit gerecht is op de klassieke Engelse pie gebaseerd en hier heb ik een vegetarische variant van gemaakt. De eerste laag van deze pie bestaat uit een hartige groentesaus op basis van tomaat met kleingesneden gebakken champignons, wortel en gestoofde linzen. De miso die ik toevoeg maakt het hartig en geeft de saus een toegankelijke en volle smaak. Bovenop komt een laag aardappelpuree die we bestrooien met belegen kaas.
Dit gerecht bevat Tomaten, champignons, witte ui, wortel, knoflook, aardappel, groene linzen, oregano, tijm, belegen kaas, melk, dijonmosterd, tomatenpuree, witte miso (sojabonen pasta), peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat koemelk, lactose, mosterd, soja, sulfiet.
Glutenvrij
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm de pie losjes afgedekt 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen).
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm de pie afgedekt met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen).
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 405 kJ (96 kcal) |
Vet | 3 g |
waarvan verzadigd | 1.1 g |
Koolhydraten | 10.9 g |
Voedingsvezel | 3.2 g |
Eiwitten | 4.5 g |
Zout | 0.7 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.

Veganistisch gerecht
Indiase linzenstoof
Deze dahl (een stoof van linzen) is hartverwarmend van smaak en is een grote favoriet bij onze kinderen sinds ze klein waren! Erbij geef ik een milde groentecurry én een paratha, typisch Indiaas platbrood. Ondanks de exotische namen een ideaal gezinsgerecht! 100% veganistisch.
Dit gerecht bevat Tomaten, bloemkool, sperziebonen, spitskool, doperwten, witte ui, knoflook, groene peper, rode peper, citroen, verse geelwortel, gember, koriander, zwarte beluga linzen, chilipoeder, geel mosterdzaad, komijnzaad, kurkuma, zwart mosterdzaad, meergranen roti paratha (tarwebloem), suiker, biologische groentebouillon, witte wijnazijn, peper en zout, zonnebloemolie.
Dit gerecht bevat gluten, mosterd, soja, sulfiet.
Magnetron 750 watt 3 min p.p. met deksel
Verwarm dahl met groenten losjes afgedekt of de deksel los erop 3-4 minuten (1 persoon) tot 5-8 minuten (2 of meer personen). Doe de paratha kort in broodrooster of tosti ijzer of leg 5 minuten in voorverwarmde oven.
Oven 200°C 15-30 minuten zonder deksel
Voorkeur van Marleen
Verwarm dahl met groenten met ovenbestendig bord of aluminiumfolie 15-20 minuten (1 persoon) tot 25-30 minuten (2 of meer personen). Doe de paratha kort in broodrooster of tosti ijzer of leg 5 minuten in oven. Plastic bakjes en deksels kunnen niet in de oven, schep over in ovenschaal.
Soort | Per 100 gram |
---|---|
Energie | 519 kJ (123 kcal) |
Vet | 3.1 g |
waarvan verzadigd | 1.6 g |
Koolhydraten | 15.7 g |
Voedingsvezel | 5.3 g |
Eiwitten | 5.6 g |
Zout | 0.2 g |
Gemiddeld gewicht: 540 gram.